net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Περισσότερα νέα για την κατάργηση του εικονικού μοντέλου.

CBR 600: Επίσημα τέλος

Την επίσημη απόφαση της Honda για τον τερματισμό ανάπτυξης του ιστορικού μοντέλου, αλλά και τους λόγους για τους οποίους έγινε αυτό, αποκάλυψε ο Bruno Chemin.

 
Πριν λίγο καιρό και μετά λύπη μας, διαβάσαμε την είδηση ότι το Honda CBR600, μετά από 30 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στον χώρο της μοτοσυκλέτας, θα καταργηθεί. Οι πληροφορίες, αν και, όπως θα δείτε παρακάτω, αποδείχθηκαν έγκυρες, δεν προέρχονταν από κάποια επίσημη πηγή και όλοι περιμέναμε κάποια δήλωση από την ίδια την εταιρεία. 

Αυτή η δήλωση έρχεται, σχεδόν δυο μήνες μετά, δια στόματος Bruno Chemin, ο οποίος είναι ο διευθυντής δημόσιων σχέσεων της Honda France. Ο Bruno αποκάλυψε τους λόγους της διακοπής ανάπτυξης του CBR600, αλλά τόλμησε να αφήσει ανοιχτό…ένα παραθυράκι να το ξαναδούμε!

Ο Chemin είπε χαρακτηριστικά: «Σταματήσαμε το CBR600 για δύο κύριους λόγους. Πρώτον, η αγορά των supersport 600 έχει πέσει πολύ τα τελευταία χρόνια. Το μοντέλο δεν ήταν πλέον επιτυχημένο, σε θέμα πωλήσεων ετησίως. Μετά, είναι και οι προδιαγραφές Euro 4. Για να κάνουμε το CBR600 συμβατό με Euro 4 θα ήταν τεχνικά δυνατόν. Αλλά, αυτή η ανάπτυξη έχει ένα κόστος και η διαδικασία δεν θα ήταν κερδοφόρα. Για αυτό η Honda αποφάσισε να σταματήσει την ανάπτυξη του μοντέλου» 

Ο Chemin δήλωσε ότι το μοντέλο θα συνεχίσει να πωλείται κανονικά σε όλες τις αγορές όπου υπάρχει σε stock, ακόμη και μέχρι τον Ιανουάριο του 2017. Επίσης μίλησε για την πιθανότητα επιστροφής του μοντέλου, στο μέλλον: «Δεν μας απαγορεύει κάτι να επιστρέψουμε στην κατηγορία σε λίγα χρόνια, αν η αγορά έχει αλλάξει», είπε συγκεκριμένα. 

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ