net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το επαναστατικό γιλέκο της εταιρίας In&Motion.

Γιλέκο-Αερόσακος

Στην τεχνολογική έκθεση CES που διεξήχθη στο Las Vegas παρουσιάστηκε ένα γιλέκο-αερόσακος που φροντίζει για τον αναβάτη σε περίπτωση πτώσης.

 
Στην ίδια έκθεση που παρουσιάστηκε η μοτοσυκλέτα της Honda με το σύστημα Riding Assist, παρουσιάστηκε και το γιλέκο-αερόσακος της εταιρίας In&Motion. Αρχικά το γιλέκο δημιουργήθηκε για τους σκιέρ, επειτα δοκιμάστηκε στο MotoGP και τώρα η εταιρία θέλει να το προωθήσει και στους καθημερινούν μοτοσυκλετιστές. Πρόκειται για μία καινοτόμα ιδέα που βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο για την κατηγορία των μοτοσυκλετιστών, η οποία όμως θα είναι σύντομα διαθέσιμη προς πώληση.
Τι είναι όμως αυτό που κάνει αυτό το γιλέκο τόσο ξεχωριστό από τα υπόλοιπα του εμπορίου; Το συγκεκριμένο γιλέκο συνδέεται με το smart phone σας και στην περίπτωση που έχετε κάποια πτώση από την μοτοσυκλέτα σας καλεί βοήθεια.

Το γιλέκο πέρα από την προστασία που σας παρέχει με τον αερόσακο του διαθέτει έναν ειδικό εγκέφαλο με τον οποίο μπορεί να καταλαβαίνει την στάση του σώματος αλλά και τις κινήσεις σας. Όταν ο εγκέφαλος του γιλέκου αντιληφθεί ότι το σώμα σας βρίσκεται σε οριζόντια θέση αρχίζει να καταγράφει τις κινήσεις που κάνετε. Αν οι κινήσεις σας δεν είναι επαρκείς για τις παραμέτρους που του έχουν θέσει, τότε ο εγκέφαλος δίνει εντολή στο smart phone σας να στείλει στον αριθμό που έχετε προκαθορίσει την τοποθεσία σας μέσω GPS.

Πρόκειται για μία τεράστια προσθήκη στον προστατευτικό εξοπλισμό του κάθε αναβάτη, και ειδικά για τους αναβάτες που μετακινούνται σε απόμακρες περιοχές. Στο άμεσο μέλλον θα έχουμε  περισσότερες πληροφορίες για το γιλέκο αλλά και την τιμή πώλησης.

 

 

COOL NEWS - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ