net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ποια γυναίκα ήταν η έμπνευση του Gustavo Penna, Francesca, θα παραμείνει ένα μυστήριο.

Τα στάνταρ όργανα του 749 στέκονται μια χαρά στον cafe racer κόσμο του Penna.

Δε θα ήθελες να σε καταδιώκει αυτό.

Τα ανθρακονημάτινα καπάκια του Desmo δεν αποδείχθηκαν χρήσιμα εδώ.

Ο Mad Max θα αισθανόταν σαν στο σπίτι του εδώ.

Η βάση της σέλας, όπως και οι εδράσεις του ρεζερβουάρ, είναι ειδικά σχεδιασμένες για να επιτρέπουν τον οριζόντια ρύθμιση της θέσης τους.

Custom εξάτμιση, σχεδιασμένη για όψη και λειτουργικότητα, κατασκευασμένη στο χέρι από τιτάνιο.

Eye candy.

Ποιος είπε πως μια ακραιφνής σπορ κατασκευή δε μπορεί να έχει άνετη σέλα;

Francesca a.k.a. Apogee Ducati 749

Ξεκίνησε κάποτε τη ζωή του ως το προσωπικό 749 του κινηματογραφιστή Gustavo Penna. Μια σειρά από ραγδαίες αλλαγές το επανέφεραν στο προσκήνιο, πλέον με νέο όνομα και αρκούντως απειλητική εμφάνιση.

 

Ο Gustavo Penna επαγγέλλεται κινηματογραφιστής με ειδικότητα στον χειρισμό Steadicam και δουλειές του έχουμε όλοι δει σε αρκετές ταινίες από το Hollywood. Παράλληλα ωστόσο είναι ένθερμος μοτοσικλετιστής και αυτό το πάθος το έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα μέσω της εταιρείας Apogee Motorworks. Ως ένα κανάλι προσωπικής έκφρασης με εμπορικές προεκτάσεις, η Apogee απέκτησε μια σχετική φήμη μέσω της μοτοσικλέτας που παρουσιάζουμε σήμερα.

Καλωσορίστε τη Francesca. Με αυτό το όνομα ο Penna λάνσαρε την άποψή του για το πώς θα μπορούσε να χτιστεί μια ακραία streetfighter κατασκευή. Η βάση της κατασκευής είναι το προσωπικό Ducati 749 του Penna, το οποίο μετά από κάποια χρόνια προσφοράς ως παιχνίδι βόλτας και track day, μπήκε στο γκαράζ της Apogee για να αποτελέσει τον καμβά έκφρασής του ιδιοκτήτη του. Για αρχή ο Penna θέλησε να κάνει αυτό που κάποτε οραματιζόταν ο Pierre Terblanche όταν σχεδίαζε το 749 για λογαριασμό της Ducati: Πλαίσιο και σέλα που μπορούν να μετατοπιστούν οριζόντια πάνω στο πλαίσιο αλλάζοντας ριζικά τη θέση οδήγησης κατά τη βούληση του αναβάτη. Ο Terblache το είχε συμπεριλάβει στα αρχικά του σχέδια, η Ducati το έκοψε από το μοντέλο παραγωγής και η Apogee το επανέφερε στο δικό της σχέδιο.

Στη συνέχεια ο κινητήρας αφαιρέθηκε για να έρθει στη θέση του μια μονάδα από το 749R, προσφέροντας ανώτερο όριο περιστροφής, αγωνιστικούς εκκεντροφόρους, βαλβίδες και μπιέλες τιτανίου, καπάκια κεφαλών από μαγνήσιο και μονόδρομο συμπλέκτη. Κανονικά το 749R διαθέτει και ανθρακονημάτινα καπάκια desmo, ωστόσο ο Penna προτίμησε την Francesca topless, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες. Ειδική δουλειά έπεσε στην εξάτμιση, όπου σε συνεργασία με έναν μηχανικό φίλο του σχεδίασαν τις εικονιζόμενες ολόσωμες εξατμίσεις και μελέτησαν τη ροή των καυσαερίων τους ενδελεχώς ώστε να είναι βέβαιοι πως θα δουλέψουν σωστά και στην πράξη, εκτός από την όψη. Στη συνέχεια κατασκεύασαν μια πλαστική μακέτα τους σε τρισδιάστατο εκτυπωτή για να βεβαιωθούν πως θα κουμπώσουν σωστά στη μοτοσικλέτα και παρήγγειλαν το τελικό προϊόν σε ειδικό τεχνίτη που τις κατασκεύασε στο χέρι εξ ολοκλήρου από τιτάνιο.

Προσθέτοντας τις δικές του πινελιές από δω κι από κει στο σώμα της Francesca, το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα απειλητικό streetfigher, μια μοτοσικλέτα που ξέρει να τραβάει τα βλέμματα και θα μπορούσε εξίσου εύκολα να είναι η προσωπική του Εξολοθρευτή ή του Mad MaxΕίναι επίσης μια μοτοσικλέτα που έχει αποκτήσει τρεις επώνυμους, όσο και ετερόκλητους πελάτες: Έναν Ρώσο εκατομμυριούχο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Audi North America και τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν. Τιμή δεν ξέρουμε, αλλά μπορείτε να μαντέψετε ότι με τίποτα δε θα στέκεται στην ίδια πρόταση με λέξεις όπως "συμφέρουσα" ή "προσιτή".

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ