net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η Nyamaha Motor γατοπαρουσιάζει...

Νιαούρισμα πρώτο: κάτι τρικύλινδρο.

Νιαούρισμα δεύτερο: κάτι σχετικό με R1.

Νιαούρισμα τρίτο: κάτι σχετικό με τη ζούγκλα της ασφάλτου.

Νιαούρισμα τέταρτο: κάτι που δεν έχει 1.000 κυβικά.

Εισβολή γατών στη Yamaha

Ενώ άλλοι δείχνουν teaser ή και πλήρεις παρουσιάσεις των πρωτοτύπων τους ενόψει Tokyo, η Yamaha αποφασίζει να αφιερώσει τον πρόλογο της δικής της παρουσίας στις... γάτες.

 
Στα ιαπωνικά το αντίστοιχο του "μιάου", δηλαδή του τυπικού ήχου που μεταφράζεται ως νιαούρισμα γάτας, είναι to "Nya". Κάπως έτσι λοιπόν, για τις ημέρες που ακολουθούν ως τις 28 Οκτωβρίου, όταν και θα ανοίξουν οι πόρτες του 44ου Tokyo Motor Show για τους δημοσιογράφους (δύο μέρες πριν ανοίξουν κανονικά για το κοινό δηλαδή), η Yamaha Motor μετονομάζεται σε Nyamaha Motor και ό,τι θέλει να μας πει, απλά θα μας το... Nyaουρίζει μέσω της ειδικής ιστοσελίδας για τη συγκεκριμένη έκθεση!
Εν μέσω αυτού του παιχνιδίσματος, υποπτευόμαστε πως μας περνά μερικά υπόγεια μηνυματάκια.

Προλογίζει λοιπόν η Nyamaha πως θα έχει τέσσερα εκθέματα στο Τόκυο, τα οποία εμφανίζονται ως γάτες που μιλούν μια περίεργη γλώσσα που μοιάζει με τα αγγλικά αγράμματου ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Αν και δεν είμαστε ειδικοί στην αμερικανική αργκό, ας κάνουμε μια προσπάθεια να αποκωδικοποιήσουμε τα νιαουρίσματα.

Το πρώτο μοντέλο έχει αυτό το "Thre" που αντιλαμβανόμαστε ως μια προσπάθεια για "Τρία", οπότε το μυαλό μας πάει αυτομάτως στο ΜΤ-09 ή κάτι με τον κινητήρα του.

Το δεύτερο μοντέλο είναι αυτό που η αριστερή γάτα περιγράφει ως "Da 1". Μήπως να ναι το R1; Η αλήθεια είναι πως περιμένουμε ένα νέο μοντέλο στη φαμίλια, το R1S που έχει ήδη περάσει από διαδικασία έγκρισης στις ΗΠΑ και έτσι μάθαμε για την ύπαρξή του.

Φτάνουμε λοιπόν στο τρίτο μοντέλο, του οποίου το γατο-σχόλιο είναι τόσο ανορθόγραφα που μάλλον λογίζεται ως άλλη γλώσσα και όχι αγγλικά. Με λίγη φαντασία και πολλή προσπάθεια λοιπόν, εδώ βλέπουμε ένα δίκυκλο που "κλέβει" (cheetur) στη ζούγκλα της ασφάλτου (concrit jungul), άρα σκεφτόμαστε scooter.

Τέλος, το τέταρτο γατί... εχμ, μοντέλο, παρηγορεί το φιλαράκι του λέγοντάς του πως "δεν είναι όλα γύρω από τις μοτοσυκλέτες του λίτρου". Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Πρακτικά ο,τιδήποτε, αλλά μήπως, λέμε μήπως, να έχει να κάνει με το R6; Ποιος ξέρει.

Αρκετά με τις γατο-ιστορίες. Ας κάνουμε λίγη γατο-υπομονή ως τις 28 του Οκτώβρη. Την ώρα που η υπόλοιπη γατο-χώρα θα είναι στην γατο-παρέλαση, εμείς θα περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς μας νιαουρίζει τόση ώρα η Nyamaha.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ