net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Διαφορετικό στιλ για το Eldorado, από τις υπόλοιπες εκδόσεις California, έτσι ώστε να προσελκύσει το αντίστοιχο αμερικάνικο κοινό.

Όμορφο σε κόκκινο χρώμα, με πολλές λεπτομέρειες που κάνουν το βλέμμα να σκαλώνει. Χρώμιο στα πλάγια του ρεζερβουάρ, λευκά πλαινά ελαστικών.

Πλήρως καλυμμένο το πιρούνι, καλυμμένα και τα πίσω αμορτισέρ, τεράστιο φτερό εμπρός, αντίστοιχα μεγάλος προφυλακτήρας πίσω.

Techno πινελιές, το Traction Control, οι 3 χάρτες ανάφλεξης και το ride by wire στον κινητήρα, αλλά και τα ψηφιακά όργανα και ο πολυεδρικός προβολέας.

Καλά, πόσο ψηλό πρέπει να είναι το μοντέλο της φωτογραφίας, για να κάνει το Eldorado να δείχνει... μικροκαμωμένο;!

EICMA 2014: Moto Guzzi Eldorado

Το Eldorado του 2014 αποτίει φόρο τιμής στο Eldorado 850, που είχε παρουσιαστεί στο τέλος της δεκαετίας του 1960. Βασίζεται στο California 1400, με νέο στιλ, στοχεύοντας πρωτίστως στην αμερικάνικη αγορά.

 
Οι τροχοί 16 ιντσών με ακτίνες, και τα χοντρά ελαστικά ψηλού προφίλ (130/90 & 180/65) με λευκά τοιχώματα τραβάνε αμέσως την προσοχή πάνω στο καλαίσθητο, όσο και γιγάντιο Eldorado.

Εντύπωση όμως προκαλούν αρκετές ακόμη λεπτομέρειες πάνω στο νέο μεγάλο ιταλικό cruiser. Πάρτε για παράδειγμα τα χρωμιωμένα φιλέτα στα πλαινά του ρεζερβουάρ, τα τεράστια floorboards αναβάτη / συνεπιβάτη, το κτηνώδες και πλήρως καλυμμένο πιρούνι, τα επίσης καλυμμένα πίσω αμορτισέρ, και τα τεράστια φτερά -Fat Boy κανείς; Η σέλα του, που βρίσκεται αρκετά χαμηλά στα 724χλστ. απο το έδαφος, είναι τεραστίων διαστάσεων, και θα βολέψει και τον πιο μεγαλόσωμο ΧΧΧL αμερικανικών διαστάσεων αναβάτη, ενώ ο συνεπιβάτης διαθέτει χειρολαβές για άνεση και ασφάλεια. Ο προβολέας προέρχεται από τις εκδόσεις California 1400 Custom και Touring, τα ψηφιακά όργανα είναι ίδια με το California, ενώ η ιταλική εταιρεία αποκαλεί το πίσω φωτιστικό σώμα "gem-shaped", δηλαδή σε σχήμα... πολύτιμου λίθου. Εμάς πάλι, μας δείχνει απλώς... στρογγυλό.

Το ρεζερβουάρ των 21 λίτρων επαρκεί σύμφωνα με τη Guzzi για αυτονομία τουλάχιστον τριακοσίων χιλιομέτρων, ενώ το Eldorado διαθέτει ακόμα και cruise control, για τις ατελείωτες αμερικάνικες ευθείες. Ο προηγμένος τεχνολογικά κινητήρας (ride by wire, 3 χάρτες ανάφλεξης, ρυθμιζόμενο MGCT Traction Control, κλπ.) προέρχεται από το California 1400, δίχως να έχει δεχθεί αλλαγές. 

Η Moto Guzzi δείχνει να έχει πιστέψει πολύ στο California 1400, και βλέπουμε πως το εμπλουτίζει συνέχεια με νέες εκδόσεις -πάντα με κύριο στόχο την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Το Eldorado αναμένεται να φτάσει στις βιτρίνες των καταστημάτων το Καλοκαίρι του 2015.

 

MOTO GUZZI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ