net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ευανάγνωστα τα όργανα, με τις απαραίτητες ενδείξεις αλλά και ένα βολτόμετρο.

Ευχάριστη η προσθήκη αλάρμ και kill switch στο Mustang.

Τα χειριστήρια του αριστερού χεριού ακολουθούν την λογική αντιστροφής κόρνας-φλας.

Εργονομία - άνεση - χώροι: Μια χαρά!

To Mustang 125 θα ταιριάξει στους περισσότερους, αλλά καλύτερα σε αναβάτες που δεν ξεπερνούν τα 1,80 μ. Αυτό που πρόσεξα την πρώτη μέρα που είχα το scooter στα χέρια μου, ήταν η σχετικά ψηλή ποδιά, που μου έθεσε τα πόδια σε ορθή γωνία. Σε ψηλότερους αναβάτες, αυτό ίσως τους ενοχλήσει, ενώ αν το ύψος σας ξεπερνάει...αρκετά τον μέσο όρο, το τιμόνι μπορεί να βρει με τα γόνατά σας σε ελιγμούς. Για τους αναβάτες κάτω από το προαναφερθέν ανάστημα, δεν τίθεται κάποιο σημαντικό ζήτημα. Η θέση οδήγησης γενικότερα είναι άνετη, δεν υπάρχουν περίεργες γωνίες και άβολο ύψος στο τιμόνι, ενώ η πλάτη του αναβάτη δεν θα κουραστεί καθώς ο τελευταίος τοποθετείται σε όρθια θέση. 

Η σέλα θα φιλοξενήσει εύκολα δύο αναβάτες μέσου μεγέθους. Ο συνεπιβάτης δεν θα παραπονεθεί για το χώρο που έχει στην διάθεσή του, ενώ τα μαρσπιέ και η χειρολαβή πίσω του προσφέρουν ικανοποιητική στήριξη. Μικρή ένσταση έχουμε για το αφρώδες της σέλας, το οποίο υποχωρεί αρκετά, σχετικά σύντομα, με αποτέλεσμα να κουράζει κάπως. Αυτό όμως συμβαίνει μόνο σε διαδρομές άνω της μίας ώρας, τουλάχιστον για άτομα βάρους άνω των 80 κιλών.

Εργονομικά, το scooter παρουσιάζει καλή εικόνα. Οι διακόπτες στο τιμόνι ακολουθούν την λογική της αντιστροφής των διακοπτών κόρνας-φλας, διάταξη που συναντάμε π.χ. σε μοντέλα της Honda. Ωστόσο, μετά από κάποιο καιρό, το πιθανότερο είναι να την συνηθίσετε. Κατά τα άλλα, από τα χειριστήρια δεν λείπει κάτι, ενώ αρκετά ευχάριστη έκπληξη, για τόσο φθηνό scooter, αποτελούν το kill switch και ο διακόπτης των αλάρμ. 

Όσον αφορά τους χώρους, θα βρείτε έναν κάτω από τη σέλα, ο οποίος χωρά ένα jet κράνος και κάποια μικροαντικείμενα. Στην ποδιά θα βρείτε ένα γάντζο για κάποιο τσαντάκι ή σακούλες, ο οποίος σε συνδυασμό με το επίπεδο πάτωμα προσφέρει ένα ακόμα «plus» στις μεταφορικές δυνατότητες του Mustang. 

 

TEST - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ