net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Παραμένει στην Gresini o Bautista για το 2015 αποτελώντας παράλληλα τον πρώτο εργοστασιακό αναβάτη της Aprilia.

Aprilia-MotoGP: Με Bautista για δύο χρόνια

Ο Alvaro Bautista είναι ο πρώτος αναβάτης που ανακοινώθηκε επίσημα για τη νέα ομάδα της Aprilia στην MotoGP. Ο Ισπανός θα μείνει στην ιταλική ομάδα για τα επόμενα δύο χρόνια.

 
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Bautista βρίσκεται στο στρατόπεδο των Ιταλών. Το 2006 σε ηλικία 22 ετών είχε κερδίσει με την Aprilia το παγκόσμιο πρωτάθλημα στα 125. Ο Ισπανός στο ενεργητικό του 16 νίκες, 33 βάθρα και 18 pole positions, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια που αγνίζεται στη μεγάλη κατηγορία έχει ανέβει τρεις φορές στο βάθρο και έχει πάρει μια pole position.

Ο Bautista θα παραμείνει στην ομάδα του Fausto Gresini η οποία από του χρόνου θα μετονομαστεί σε Aprilia Gresini Racing Team με τις μοτοσικλέτες να προέρχονται από το Noale.

Σχετικά με την συνεργασία του με την Aprilia, o Bautista δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα αυτή τη συμφωνία με την Aprilia για τις (δύο) επόμενες σεζόν στο Π.Π. MotoGP. Το να συνεργάζομαι στενά με έναν κατασκευαστή ήταν αυτό που ήθελαν για το μέλλον μου και η Aprilia μου πρόσφερε μια μεγάλη ευκαιρία. Έχω επίσης μεγάλο κίνητρο για να ξεκινήσω αυτή την νέα «περιπέτεια» γιατί γυρνάω σε μια εταιρία που μου έχει προσφέρει τεράστια ικανοποίηση στο παρελθόν και έχω μοιραστεί μεγάλες στιγμές. Πάνω από όλα, η συνεργασία της Aprilia Racing με την Gresini Racing θα μου επιτρέψει να μείνω σε μια ομάδα με την οποία αγωνίζομαι σχεδόν τρία χρόνια και έχει γίνει για μένα οικογένεια. Έχω δουλέψει με κατασκευαστή στο παρελθόν και μου άρεσε πολύ εξέλισσα από κοινού ένα νέο project. Ξέροντας ότι θα μπορώ να στηρίζομαι σε τόσους μηχανικούς και τεχνικούς είναι συναρπαστικό και ανυπομονώ να ξεκινήσω να συνεργάζομαι μαζί τους.»

Από την πλευρά της Aprilia, ο διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας, Romano Albesiano, δήλωσε μεταξύ άλλων: « Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί ο Alvaro ανακοινώθηκε με μια ομάδα που γνωρίζει ήδη πολύ καλά, δημιουργώντας έτσι τη βάση για να βρεθεί γρήγορα η μέγιστη ανταγωνιστικότητα που μας οδήγησε στο να επιταχύνουμε τα σχέδιά μας για επιστροφή στη MotoGP.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη ήταν και ο Fausto Gresini ο οποίος είπε: «Είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με τον Bautista. Ο Alvaro έχει μεγάλη εμπειρία στο MotoGP και για αυτό το λόγο η συνεισφορά του στην εξέλιξη νέων projects για την Aprilia θα είναι σίγουρα ουσιαστική. Πιστεύω πολύ σε εκείνον και στη δυναμική του και είμαι πεπεισμένος ότι είναι σε θέση να μας φέρει τα αποτελέσματα που περιμένουμε. Επίσης αυτή η διετής συμφωνία θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε τον «δεσμό» μεταξύ του Alvaro και της Gresini Racing που ξεκίνησε το 2012 και συνεχίζει να δυναμώνει με τα χρόνια.»
 Αυτό που απομένει τώρα είναι να ανακοινωθεί και ο δεύτερος αναβάτης της Aprilia για την επόμενη σεζόν.

 

APRILIA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ