net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το μήκος των λαιμών, η διάμετρός τους, οι καμπύλες που ακολουθούν, η σειρά που συνδέονται, ο αριθμός των τελικών, η σχεδίαση τους, ο όγκος τους, όλα παίζουν το ρόλο τους τόσο στον ήχο όσο και στις στροφές όπου αποδίδει ο κινητήρας.

Ιδιαίτερα σε κινητήρες μεγάλου κυβισμού, μα όχι μόνο, τα δύο τελικά είναι προτιμότερα από το ένα.

Τι κάνει η εξάτμιση;

Πέρα από την αισθητική τους συμβολή στην εμφάνιση της μοτοσικλέτας μας, οι εξατμίσεις επίσης παράγουν ιδιαίτερα σημαντικό έργο σε τέσσερις διαφορετικούς τομείς:

1. Μεταφέρουν τα καυσαέρια μακριά από τον αναβάτη και τον συνεπιβάτη. Πέρα από ιδιαίτερα επιβλαβή, τα καυσαέρια έχουν επίσης την κακή συνήθεια να είναι ιδιαίτερα καυτά τη στιγμή που βγαίνουν από το θάλαμο καύσης. Η εξάτμιση τα μεταφέρει σε ένα πιο ασφαλές σημείο, μακριά από πνευμόνια και γάμπες.

2. Μειώνουν τον θόρυβο. Ακόμα και μια εντελώς ελεύθερη εξάτμιση με κατεστραμμένο πετροβάμβακα ακούγεται σα τιτίβισμα καναρινιού μπροστά στο θόρυβο ενός κινητήρα που δεν έχει σιγαστήρα.

3. Μειώνουν τα καυσαέρια. Οι τελευταίας τεχνολογίας εξατμίσεις διαθέτουν καταλύτες οι οποίοι μειώνουν αισθητά τους ρύπους που βγαίνουν από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, ενώ οι αισθητήρες που διαθέτουν στέλνουν πληροφορίες στον εγκέφαλο ώστε να βελτιστοποιεί την καύση.

4. Βελτιώνουν την απόδοση του κινητήρα. Ακόμα και εξατμίσεις χωρίς αισθητήρες βοηθούν τον κινητήρα μας να αποδώσει σωστά, χρησιμοποιώντας τους νόμους της θερμοδυναμικής και της ροής των καυσαερίων, βελτιστοποιώντας την απόδοση στο εύρος στροφών που έχει ως στόχο ο κατασκευαστής. Το μήκος των λαιμών, η διάμετρός τους, οι καμπύλες που ακολουθούν, η σειρά που συνδέονται, ο αριθμός των τελικών, η σχεδίαση τους, ο όγκος τους, όλα παίζουν το ρόλο τους τόσο στον ήχο όσο και στις στροφές όπου αποδίδει ο κινητήρας.

ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ