net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Μακρύτερο ψαλίδι αλλά και ενισχύσεις στην περιοχή του κινητήρα δέχτηκε το πλαίσιο ώστε να βελτιωθεί η συμπεριφορά του Ζ800 στις στροφές.

Αυτή εδώ είναι η μικρή μπάρα που ενώνει τα δύο χυτά αλουμινένια τμήματα και αυξάνει την ακαμψία του πλασίου του μεσαίου street fighter.

Μεγαλύτεροι δίσκοι και νέο σύστημα ABS από τη Nissin για το μοντέλο της Kawasaki.

Το ανεστραμμένο πιρούνι της ΚΥΒ φέρει ρυθμίσεις τόσο για την απόσβεση επαναφοράς όσο και την προφόρτιση του ελατηρίου.

Πλαίσιο-αναρτήσεις- Φρένα: Βελτιώσεις παντού

Το πλαίσιο του Z750 περνά και στο Ζ800, έχοντας, όμως δεχτεί τις απαραίτητες αλλαγές για να μπορεί να διαχειρίζεται με άνεση τη μεγαλύτερη ισχύ. Πέρα από αυτό οι αλλαγές είχαν επίσης ως στόχο να βελτιώσουν την επικοινωνία του αναβάτη με τη μοτοσικλέτα (αρχής γενομένης από τη νέα θέση οδήγησης) και να δώσουν μια πιο πολιτισμένη λειτουργία. Η Kawasaki τοποθέτησε δύο χυτά αλουμινένια κομμάτια σο κυρίως πλαίσιο (ατσάλινο μονής ραχοκοκαλιάς) τα οποία αγκαλιάζουν τον κινητήρα και ενώνονται μεταξύ τους μέσω μιας μπάρας. Με αυτό το υποπλαίσιο άλλαξε τα σημεία στήριξης του μοτέρ και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, πέρα από την αύξηση της ακαμψίας και τον περιορισμό των κραδασμών που περνούν από το μοτέρ στον αναβάτη.
Ελαφρώς μακρύτερο εμφανίζεται και το ψαλίδι (572 χλστ. από 560) μια επιλογή που έγινε λόγω του μεγαλύτερου πίσω γραναζιού. Σε αυτό το σημείο αλλαγή έχουμε και στη θέση του αμορτισέρ-ρυθμιζόμενο σε απόσβεση επαναφοράς και προφόρτιση-με στόχο την καλύτερη κατανομή βάρους στο πίσω μέρος της μοτοσικλέτας. Τέλος, το ανεστραμμένο πιρούνι της ΚΥΒ, με διάμετρο καλαμιών στα 41 χλστ., ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου και την απόσβεση επαναφοράς και φέρει νέο set up βάσει των νέων δεδομένων.

Τα φρένα είναι άλλος ένας τομέας που δέχτηκε σημαντικές αλλαγές. Οι διάμετρος των κυματιστών δίσκών ανέβηκε από τα 300 στα 310 χλστ., οι δαγκάνες είναι τετραπίστονες και οι έκδοση με το ABS χρησιμοποιεί ένα νέο σύστημα αντιπλοκαρίσματος το οποίο προέρχεται από τη Nissin.

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ