net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ψωνίζοντας μέσω διαδικτύου!

XMoto

Αφιέρωμα: Moto e-Shopping

Τα ελληνικά e-shop για τον αναβάτη και το δίκυκλο εξακολουθούν να αναπτύσσονται προσθέτοντας νέα καταστήματα, νέες επωνυμίες, αλλά και συμφέρουσες υπηρεσίες. Μπορείτε έτσι να παραγγείλετε από την άνεση του σπιτιού σας, γλιτώνοντας κόπο, βενζίνες, και χρόνο.

 
Σας παρουσιάζουμε κάποια από τα πιο νέα και πιο δημοφιλή ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα που βρίσκονται στο διαδίκτυο, μαζί με οδηγίες για το πώς να παραγγείλετε το προϊόν της επιλογής σας. 

Τι πρέπει να προσέξετε

Οι προφυλάξεις που πρέπει να πάρετε πριν κάνετε online αγορές 

Πριν προχωρήσετε σε μια οnline αγορά θα πρέπει να είστε γνώστες και των κινδύνων που ελλοχεύουν. Καταρχήν, θα πρέπει να είστε σίγουροι για το site από το οποίο θα κάνετε την αγορά σας. Αν είναι «άγνωστο», κακοσχεδιασμένο, με παλιό εμπόρευμα, ή αν δεν διαθέτει φωτογραφίες από το εμπόρευμα, χωρίς τηλέφωνο επικοινωνίας, κλπ., καλό θα ήταν να το αποφύγετε. Ψάξτε λεπτομερώς το site, πριν προχωρήσετε σε αγορές. 

- Υπάρχει τομέας που να σας πληροφορεί για τις λεπτομέρειες αποστολής/πληρωμής; 
- Υπάρχει πληροφόρηση για τυχόν επιστροφή του προϊόντος; 
- Υπάρχει στοκ για τα προϊόντα, ή θα πρέπει να περιμένετε αρκετά, για να παραλάβετε τις αγορές σας;
- Είναι τα προϊόντα ασφαλισμένα, για τυχόν ζημιές κατά την αποστολή;
- Τι γίνεται αν το προϊόν αποδειχθεί ελαττωματικό;
- Τι εγγύηση έχουν τα προϊόντα;
- Ποιοι είναι οι όροι επιστροφής προϊόντων; 
- Δέχονται επιστροφή αν κάνετε λάθος στο νούμερο;
- Αν κάνετε αγορά πάνω από κάποια ευρώ, σας χαρίζουν τα ταχυδρομικά; 
- Αν αγοράσετε αξεσουάρ, αναλώσιμο, σας το τοποθετούν οι ίδιοι στο δίκυκλο σας; Με επιβάρυνση ή χωρίς; 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε όλες τις περιπτώσεις, πριν πατήσετε το κουμπί «αγορά», μπείτε στον κόπο να κάνετε ένα τηλέφωνο στο μαγαζί, για να διευκρινίσετε τη διαθεσιμότητα, τους χρόνους παράδοσης, και για να λύσετε οποιαδήποτε άλλη απορία έχετε, για να μην βρεθείτε προ δυσάρεστης εκπλήξεως. 

Σε ακραίες περιπτώσεις, υπάρχει η πιθανότητα, κάποιοι να υποκλέψουν τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας και να μην φτάσει κανένα προϊόν στα χέρια σας. Οι πιο ασφαλείς τρόποι πληρωμής είναι με paypal, ή με προπληρωμένη κάρτα, και φυσικά με αντικαταβολή. 

Επιπλέον, όσο πιο «γνωστό» είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, τόσο πιο ασφαλής θα είναι και η αγορά σας. Σημαντικό είναι, επίσης, να ελέγξετε την ασφάλεια συναλλαγών που διαθέτει κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα. Όσο περισσότερες παραμέτρους ασφαλείας ενσωματώνει το e-shop, τόσο το καλύτερο για την ασφάλεια της αγοράς σας. Τέλος, καλό θα ήταν να έχετε «θωρακισμένο» τον υπολογιστή σας με κάποιο πρόγραμμα anti-virus ή ακόμα καλύτερα με πρόγραμμα Ιnternet security, το οποίο θα αποτρέψει τυχόν «εισβολές» κακόβουλου λογισμικού. 

Σημειώστε πως πολλά, αν όχι τα περισσότερα από τα καταστήματα, απαιτούν να κάνετε μια σύντομη ηλεκτρονική εγγραφή στο e-shop τους, δίνοντας κάποια από τα στοιχεία σας, προτού προχωρήσετε σε κάποια αγορά.

Τέλος, προσοχή απαιτείται στην επιλογή του σωστού νούμερου για κάποιο αξεσουάρ αναβάτη, καθώς κάποια e-shop δεν κάνουν επιστροφές σε λάθος νούμερα. Αυτό ίσως περιπλέξει τα πράγματα, αφού θα χρειαστεί να επισκεφτείτε το κατάστημα, για να προβάρετε το συγκεκριμένο ρούχο/κράνος/αξεσουάρ.

 

??????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ