net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η φουτουριστική Ducati 848

Η φουτουριστική Ducati 848

Η φουτουριστική Ducati 848

Θυμίζοντας το Star Trek!

Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορα projects, που αλλάζουν τελείως το χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. Αυτή τη φορά η Smoked Garage από την Ινδονησία, μετέτρεψε μια Ducati 848 στο απόλυτο φουτουριστικό όχημα.

 
Αφού συμφώνησαν για τη μορφή που θα έχει η μοτοσυκλέτα από το αρχικό δισδιάστατο σχέδιο, κατασκεύασαν ένα τρισδιάστατο μοντέλο στον υπολογιστή ώστε να γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια πριν την έναρξη της τελικής κατασκευής.

Για να ολοκληρωθεί η κατασκευή των πλαϊνών πάνελ αλουμινίου και ανθρακονήματος χρειάστηκαν επτά άνδρες, που δούλευαν 12 ώρες τη μέρα για ένα ολόκληρο μήνα. Αφού ολοκληρώθηκαν, χρειάστηκαν ακόμη 2 εβδομάδες ώστε να τοποθετηθούν με τρόπο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από εργοστασιακή κατασκευή.

Η επόμενη πρόκληση που είχαν ήταν το βάψιμο του ακατέργαστου αλουμινίου, καθώς το χρώμα δεν προσκολλούταν εύκολα. Παρ`όλα αυτά η λύση βρέθηκε και βλέπουμε ένα συνδυασμό μετάλλου, ανθρακονήματος και αποχρώσεων του μπλε. Το υποπλαίσιο μαζί με το κάλυμμα του ρεζερβουάρ και το τμήμα της σέλας έχουν επίσης κατασκευαστεί από αλουμίνιο με κατεργασία CNC.

Τέλος,  οι ζάντες ελαφρού κράματος της Ducati παρέμειναν αλλά βάφτηκαν μπλε και τα φώτα της μοτοσυκλέτας αντικαταστάθηκαν με Led όπως αρμόζει σε μία Neo Racer Μοτοσυκλέτα.

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ