net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο David Salom θα είναι ο αντικαταστάτης του Loris Baz για τον αγώνα στη Laguna Seca.

WSBK-Kawasaki: Ο Salom στη θέση του Baz

O David Salom θα είναι τελικά ο αναβάτης που θα οδηγήσει το δεύτερο ZX-10R για την εργοστασιακή ομάδα της Kawasaki στον επόμενο γύρο του Π.Π. Superbike που θα πραγματοποιηθεί στις Η.Π.Α.

 
O 28χρονος Ισπανός που αγωνίζεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Supersport με το ZX-6R της Kawasaki Intermoto Ponyexpres έτρεξε πέρσι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbikes με την ιδιωτική ομάδα Kawasaki Team Pedercini. H εργοστασιακή ομάδα της ιαπωνικής εταιρίας τον θεώρησε ως τον καλύτερο αντικαταστάτη του Baz για τον επόμενο γύρο του πρωταθλήματος και για αυτό το λόγο του έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί στη σέλα του πανίσχυρου ZX-10R.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα μου επιτρέψουν να οδηγήσω την επίσημη μοτοσικλέτα της KRT στη Laguna Seca. Είναι μια νέα ευκαιρία για μένα και σίγουρα θα είναι δύσκολα. Η πίστα μου είναι άγνωστη και η μοτοσικλέτα δεν είναι ίδια με αυτή που οδηγούσα πέρσι. Για αυτό έχω και πολλά να μάθω, αν και αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για μένα.», δήλωσε ο ισπανός αναβάτης.

«Ο Loris (Baz) θα είναι ΟΚ για να οδηγήσει στο Magny-Cours γιατί θα έχει μπροστά του μερικές εβδομάδες ώστε να αναρρώσει από τον τραυματισμό του στον σπόνδυλο. Περιμέναμε να τρέξει στην Τουρκία για αυτό και δεν είχαμε ορίσει κάποιον αντικαταστάτη του εκεί. Όπως και να έχει, επειδή η ανάρρωση του Loris είναι πολύ σημαντική σκεφτήκαμε ότι είναι καλύτερο να τον «κρατήσουμε σπίτι» ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα επανέλθεί στο 100% και έτοιμος για τον αγώνα της πατρίδας του. Ξέρει πολύ καλά εκείνη την πίστα και θα βοηθήσει τον Tom να τελειώσει δυνατά τη σεζόν.», δήλωσε ο διευθυντής της KRT, Guim Roda και πρόσθεσε: «Ζητήσαμε από τον David Salom να οδηγήσει το KRT Ninja ZX-10R στις Η.Π.Α. και αυτός δέχτηκε την πρόσκληση και την πρόκληση. Τον ξέρουμε πολύ καλά καθώς το 2011 ήρθαμε μαζί 2οι στο Π.Π. Supersport. Ξέρουμε πολύ καλά την αξία που έχει ως αναβάτης. Θα είναι επίσης μια ευκαιρία για αυτόν να ωριμάσει…θα είναι άλλοι δύο αντικαταστάτες αναβάτες σε άλλες ομάδες και στόχος μας ο David να προσπαθήσει να τους κερδίσει.»

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ