net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η Kawasaki εκτός MotoGP

Μετά την αποχώρηση της Honda από την F1 και τα AMA Superbikes και μετά από την δήλωση μη-συμμετοχής της Subaru και της Suzuki στο πρωτάθλημα WRC του 2009, η Kawasaki αποτελεί το επόμενο θύμα της «κρίσης» που έχει ξεσπάσει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

 
Με την εταιρεία να ανακοινώνει σημαντικές απώλειες το τελευταίο διάστημα και σε συνδυασμό με τα «φτωχά» αποτελέσματα που έχουν επιτύχει οι «πράσινοι» στα χρόνια συμμετοχής τους στα MotoGP, η Kawasaki ανακοίνωσε επισήμως πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα του 2009. Για την απόφαση αυτή καθοριστικό ρόλο έπαιξε επίσης η έλλειψη προοπτικής για μια επιτυχημένη σεζόν, αφού τα πόσα ποσά που απαιτούσε η ΖΧ-RR προκειμένου να εξελιχθεί και να γίνει ανταγωνιστική, ήταν δυσανάλογα πολλά δεδομένων των σημερινών οικονομικών συγκυριών.

Από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής, οι αναβάτες της Kawasaki για το 2009 Marco Melandri και John Hopkins θα χάσουν σίγουρα την σεζόν, αφού όλες οι υπόλοιπες ομάδες έχουν «κλείσει» το ρόστερ τους, ενώ ακόμη πιο δυσοίωνα είναι τα πράγματα για τον team manager Michael Bartholemy, καθώς και για το σύνολο των μηχανικών, τεχνικών και λοιπών ανθρώπων που στελέχωναν την ομάδα της Kawasaki.

Πρόβλημα όμως έχει προκύψει και για την FIM, αφού έχει ορίσει ως κατώτατο όριο συμμετοχής στο πρωτάθλημα MotoGP τις 18 συνολικά ομάδες και η αποχώρηση της Kawasaki αφήνει τον θεσμό με 17 μόλις ομάδες. Χρονικά, δεν υπάρχει περιθώριο για την ένταξη κάποιας νέας ομάδας στο πρωτάθλημα, οπότε το πιθανότερο είναι η FIM να προβεί στην αλλαγή των κανονισμών.

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ