net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Τέσσερις φορές σερί πρωτάθλημα για τον Ryan Vilopoto.

O Vilopoto στη νίκη που του χάρισε το πρωτάθλημα φέτος.

ΑΜΑ SX: 4ος σερί τίτλος για Vilopoto

Συνεχίζει να γράφει το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία του αμερικάνικου Supercross ο Ryan Vilopoto. Κατέκτησε το 4ο σερί πρωτάθλημα και ισοφάρισε την επίδοση του Jeremy McGrath.

 
Αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά που ένας αναβάτης στο αμερικάνικο SX, το κορυφαίο πρωτάθλημα Supercross στο κόσμο, καταφέρνει να κατακτήσει το τίτλο για τέταρτη συνεχόμενη φορά. Η κατάκτηση του τίτλου ήρθε έναν αγώνα πριν το τέλος του αμερικάνικου πρωταθλήματος με τον Ryan Vilopoto της Kawasaki να χρειάζεται μόλις 3 βαθμούς για να πάρει και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Ωστόσο, στο στάδιο MetLife στο East Rutherford του New Jersey, ο Vilopoto δεν συμβιβάστηκε με τους αριθμούς, στόχευσε μόνο στην κορυφή και κατόρθωσε να κατακτήσει την τρίτη σερί νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα και την έκτη συνολικά. Αυτή ήταν η 40η νίκη στην καριέρα του μεγάλου αμερικανού αναβάτη με το πρωτάθλημα που κατέκτησε να έρχεται μαζί με τους εορτασμούς για τα 40 χρόνια της σειράς KX της Kawasaki!

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι εγώ και οι άνθρωποι της Kawasaki μόλις κερδίσαμε τον τέταρτο σερί τίτλο μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που προσθέτω άλλον ένα τίτλο στα βιβλία της ιστορίας με το όνομά μου δίπλα. Δεν θα πω ψέματα, είναι πολύ ωραία που δεν έχω πια το βάρος της ερώτησης αν θα κατακτήσω το τέταρτο (πρωτάθλημα). Το πήραμε το τέταρτο και τώρα ήρθε η ώρα να το διασκεδάσω στον τελευταίο γύρο στο Las Vegas και να γιορτάσω. Αυτή η σεζόν έμοιαζε μεγαλύτερη από πολλές προηγούμενες, ίσως γιατί είχαμε σκαμπανεβάσματα, αλλά τα πολεμήσαμε και φτάσαμε στο στόχο που είχαμε θέσει.» δηλώνει ο Vilopoto στην επίσημη ιστοσελίδα του, ενώ αναφορικά με την επίδοσή του που ισοφαρίζει το ρεκόρ του McGrath, ο αναβάτης της Kawasaki δήλωσε: «Το να ισοφαρίσω τον Βασιλιά του Supercross και να κερδίσω τέσσερα σερί πρωταθλήματα είναι κάτι που δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσαν να καταφέρω»

Η σταθερότητα στην απόδοση ήταν το κλειδί φέτος για τον Vilopoto, ο οποίος κατάφερε να πάρει έξι νίκες (μέχρι στιγμής), αλλά ανέβηκε στο βάθρο 11 συνολικά φορές και τερμάτισε εκτός 5άδας μόλις μία.

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ