net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η Focused Events μετέτρεψε ένα BMW F 800 R στη μοτοσικλέτα της φωτογραφίας, η οποία δεν πέφτει και εκπαιδεύει τους αναβάτες, προκειμένου να στρίβουν σωστά.

Το ειδικό BMW F 800 R

Η εταιρεία Focused Events, η οποία ασχολείται με διοργανώσεις track days και μαθήματα στην πίστα, κατασκεύασε ένα F 800 R που δεν πέφτει, για εκμάθηση στην πίστα.

 

Στο συγκεκριμένο μοντέλο έχουν προσαρμοστεί δύο βραχίονες με τροχούς στις άκρες τους, προκειμένου να παίρνει μεγάλες κλίσεις χωρίς να πέφτει. Σκοπός της μοτοσικλέτας είναι να διδάξει στους νέους αναβάτες το σωστό τρόπο να στρίβουν, γυρνώντας το τιμόνι ελαφρά προς την αντίθετη πλευρά, χωρίς να αγχώνονται για το αν θα πέσουν. Έτσι, μαθαίνουν με ασφάλεια τα μυστικά του στριψίματος με κλίση.

Χάρη στη μετατροπή αυτή, το F 800 R της φωτογραφίας μπορεί να πάρει κλίση με ασφάλεια – ακόμη κι αν ο αναβάτης κάνει κάποιο λάθος, η μοτοσικλέτα θα «προσγειωθεί» με ασφάλεια σε έναν από τους πλαϊνούς τροχούς που βρίσκονται στους βραχίονες. Σε αυτή την περίπτωση, ένα άνοιγμα του γκαζιού επαναφέρει τη μοτοσικλέτα σε όρθια θέση.

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ