net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αισιόδοξοι δηλώνουν οι άνθρωποι της BMW, καθώς με το λανσάρισμα δύο νέων maxi scooters ελπίζουν ότι θα σημειώσουν αύξηση πωλήσεων, κλείνοντας τη φετινή χρονιά.

BMW, πτώση πωλήσεων το Ά εξάμηνο του 2012

Το διάστημα από Ιανουάριο έως και Ιούλιο η βαυαρική εταιρία διέθεσε 69.329 μοτοσικλέτες και scooters, σημειώνοντας ελαφρά πτώση πωλήσεων, της τάξης του 3,2%.

 

Ειδικά για τον Ιούλιο, η πτώση, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011, άγγιξε το 8,3%, με 10.140 μονάδες, έναντι 11.054. Η πτώση αυτή, ωστόσο, αναμένεται να περιοριστεί, χάρη στο λανσάρισμα δύο νέων maxi scooters, BMW C 600 Sport και C 650 GT. Τα πιο δημοφιλή μοντέλα στη γκάμα της εταιρίας παραμένουν τα enduro R 1200 GS και R 1200 GS Adventure. Ικανοποιητική πάντως είναι η ζήτηση και στα άλλα enduro και boxer μοντέλα, όπως οι σειρές F και Κ.

Ο Heiner Faust, επί κεφαλής πωλήσεων και marketing της BMW Motorrad δήλωσε «Το κλίμα στις παγκόσμιες αγορές μοτοσικλετών σημείωσε μεγάλες διακυμάνσεις τον Ιούλιο. Υπήρξαν θετικές εξελίξεις στη Γερμανία, τη Γαλλία και σε άλλες χώρες, η οικονομική κατάσταση όμως στη νότια Ευρώπη αποτελεί πρόβλημα. Παρόλα αυτά, πηγαίνουμε ελαφρώς καλύτερα από ότι υπολογίζαμε».

Αναφορικά με τη Husqvarna, τη δεύτερη εταιρία μοτοσικλετών του ομίλου BMW, το κλίμα είναι σαφώς καλύτερο. Το πρώτο εξάμηνο του έτους κατάφερε να διαθέσει 5.729 μοτοσικλέτες, αριθμός που μεταφράζεται σε αύξηση 30,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ