net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

RideIt: Συνεχίζεται με επιτυχία

Με επιτυχία συνεχίστηκαν τα μαθήματα Advanced Riding Courses του RideIt που διοργανώνονται με την υποστήριξη της BMW Hellas. Στον γνωστό πλέον χώρο, στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου δεκαπέντε αναβάτες άνοιξαν τους ορίζοντές τους στο χώμα και έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι.

 
Με το όνομα RideIt να έχει κάνει ήδη αίσθηση από το πρώτο μάθημα, συνεχίστηκε επιτυχημένα η εκπαίδευση αναβατών που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στο χώμα. Στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, αναβάτες με διαφορετική εμπειρία παρακολούθησαν το πρώτο επίπεδο εκπαίδευσης. Μιας και στο μάθημα του πρώτου επιπέδου μπορούν να παρευρεθούν και έμπειροι αναβάτες, το «παρών» μέχρι και αγωνιζόμενοι στα ελληνικά πρωταθλήματα enduro και Trail Ride οι οποίοι διδάχθηκαν τις βασικές αρχές της ασφαλούς οδήγησης στο χώμα. Μεταξύ των μαθητών, υπεύθυνοι και μέλη λεσχών, άνθρωποι με κοινό μοτοσικλετιστικό ενδιαφέρον για οδήγηση με ασφάλεια.

Η ζέστη του Ιουνίου δεν στάθηκε εμπόδιο μιας και ο αέρας στην συγκεκριμένη τοποθεσία, φρόντισε για την αποβολή της θερμοκρασίας και την διατήρηση των αναβατών σε ασφαλή επίπεδα.
Το μάθημα ξεκίνησε με θεωρία στην ειδικά προετοιμασμένη αίθουσα, όπου αναλύθηκε η σωστή στάση σώματος, η όρθια οδήγηση, οι απαραίτητες κινήσεις για σωστό φρενάρισμα, αλλά και η σωστή επιλογή εξοπλισμού.

Οι αναβάτες έπειτα από το πρακτικό κομμάτι με ασκήσεις γύρω από κώνους, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή, Τάκη Μανιάτη, έκαναν διάλλειμα για φαγητό, για να συνεχίσουν την πρακτική εξάσκηση σε πραγματικές συνθήκες. Η ήπια βόλτα στο βουνό, σε βατή διαδρομή, ανέδειξε τις βελτιωμένες ικανότητες των μαθητών από το πρωινό μάθημα.

Η μέρα έκλεισε με απονομές πιστοποιητικών παρακολούθησης, αυτοκόλλητων και ειδικά τυπωμένων T – shirts, δώρων από το RideIt και την BMW Motorrad που στηρίζει την προσπάθεια.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο www.rideit.gr

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ