net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το πρωτότυπο συνδυάζει σχεδιαστικά χαρακτηριστικά τόσο από το Ninja 300 όσο και από το νέο Ζ800. Με πράσινο κυκλώσαμε τον κωδικό του σχεδίου.

Η ποιότητα της φωτογραφίας δεν είναι καλή, ωστόσο φαίνεται ξεκάθαρα η εμφάνιση του μικρού γυμνού μοντέλου που φέρεται να ετοιμάζει η Kawasaki.

Kawasaki: Streetfighter στα…300 κ.εκ.;

Εντάξει, δεν είναι πραγματικό streetfighter αλλά τα σχέδια που διέρρευσαν στο Διαδίκτυο απεικονίζουν ένα μοντέλο που βασίζεται στο νέο Ninja 250-300 και μοιάζει με το Z800!

 

Ειδικότερα, τα εν λόγω σχέδια διέρρευσαν από το ινδονησιακό blog, tmcblog.com. Το συγκεκριμένο blog ισχυρίζεται πως αυτά τα σχέδια αφορούν τη γυμνή έκδοση του νέου μικρού Ninja που σε μερικές αγορές θα πωλείται και με το μοτέρ των 250 κ.εκ. 

Στο κάτω μέρος του σχεδίου διακρίνεται ο κωδικός «ER250C» που σημαίνει ότι, εφόσον το συγκεκριμένο σχέδιο είναι πραγματικό, τότε όντως έχουμε να κάνουμε με μια γυμνή μοτοσικλέτα που χρησιμοποιεί το γνωστό εν σειρά δικύλινδρο της Kawasaki και ανήκει στη σειρά ER της ιαπωνικής εταιρίας. Ωστόσο, μία ματιά στη σχεδίασή του αποκαλύπτει πως βάση για την εμφάνιση του μοντέλου αποτέλεσε το νέο Z800, όπότε δεν αποκλείεται να προκύψει και ένα…junior Ζ300.

Σε σχέση με το νέο Ninja 250-300 οι ομοιότητες εντοπίζονται στην ουρά αλλά και το ρεζερβουάρ, ενώ νέας σχεδίασης φέρεται να είναι το τελικό της εξάτμισης. 

Η μικρόμεσαία κατηγορία στις μοτοσικλέτες βρίσκεται σε φάση αναγέννησης και όλοι οι κατασκευαστές θέλουν να έχουν τουλάχιστον ένα μοντέλο στα 250-300 κ.εκ. Με βάση το νέο μικρό Ninja, η Kawasaki μπορεί, με μικρές αλλαγές, να κάνει μια κίνηση ματ και να έχει στη γκάμα της δύο πρακτικές μοτοσικλέτες που απευθύνονται σε δύο διαφορετικούς τύπους μοτοσικλετιστών. Μένει να δούμε αν αυτή η θεωρία θα γίνει και πραγματικότητα στο άμεσο μέλλον. Λέτε εσείς να αφήσει η Kawasaki αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη...;


 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ