net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Παρουσίαση: Kymco People GΤi 200

Τις τελευταίες ημέρες ακούμε για τις εξεγέρσεις των λαών σε Αίγυπτο, Υεμένη και Λιβύη. Ωστόσο, η μικρή εξέγερση που έχει τεχνηέντως μείνει στη σιωπή, έγινε πολλά χιλιόμετρα μακριά και αφορά στην Ταϊβάν. Εκεί, μια ομάδα τεχνικών εξεγέρθηκε και το αποτέλεσμα δεν ήταν η ανατροπή του καθεστώτος, αλλά η κατασκευή ενός νέου κινητήρα και ενός ευέλικτου scooter για να τον αξιοποιήσει.

 
Η λαϊκή επανάσταση ξεκίνησε σε κάποιο από τα υπόγεια εργαστήρια του εργοστασίου της Kymco. Οι εν λόγω τεχνικοί δεν εξεγέρθηκαν για να εξασφαλίσουν κάτι καλύτερο για τους εαυτούς τους, αλλά για τους συνανθρώπους τους που αντιμετωπίζουν καθημερινά το χάος της αστικής μετακίνησης. Δεν ζήτησαν περισσότερα δικαιώματα, λεφτά ή κάτι τέτοιο. Απαίτησαν μια πρακτική αλλά και sport λύση για το πρόβλημα που τους έκαιγε: τη μετακίνηση. Όταν, όμως, τα αιτήματά τους έπεσαν πάνω σε απρόθυμα αυτιά, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.
«Θα φτιάξουμε πρώτα έναν κινητήρα μικρό, οικονομικό και δυνατό. Έχουμε την τεχνογνωσία από την κατασκευή του G5 των 299 κ.εκ. και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και έπειτα, θέλουμε μια πλατφόρμα για να τον τοποθετήσουμε. Κάτι που να θυμίζει το People GΤi 300, αλλά να μπορεί να συμπεριφερθεί όπως και το Agility. Και όταν τα καταφέρουμε, θα είναι ένα scooter κατάλληλο για όλους. Κάθε ηλικία και κάθε κοινωνική τάξη θα είναι ίση απέναντι στο μποτιλιάρισμα». Πολλοί το θεώρησαν ρομαντικό. Άλλοι σκέφτηκαν ότι δεν μπορεί να πετύχει μια επανάσταση που έχει στηριχτεί σε στοιχεία προηγούμενων, όσο πετυχημένα κι αν ήταν αυτά. Τελικά, όμως, πέτυχε. Και το αποτέλεσμα ήταν ένα scooter που θα έλυνε πολλά από τα προβλήματα που έχει φέρει στον κόσμο το υπάρχον καθεστώς μετακίνησης και μποτιλιαρίσματος. Το scooter που προέκυψε από αυτή την εξέγερση είναι γρήγορο, ισχυρότερο του ανταγωνισμού, ευέλικτο, ελαφρύ και ευκολοδήγητο. Και προς τιμήν των πρωταγωνιστών της επανάστασης που το γέννησε, ονομάστηκε People. Kymco People GΤi 200.

Διαβάστε την αποκλειστική παρουσίαση στο τεύχος 5 του Μαρτίου.

 

KYMCO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ