net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Με εναλλακτικό μονόμπρατσο μπροστινό

Οι κατασκοπευτική φωτογραφία που παρουσιάσαμε πριν από λίγο καιρό και απεικόνιζε μια μοτοσικλέτα με μονόμπρατσο μπροστινό, μάλλον ταυτοποιήθηκε! Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το νέο 600αρι supersport της BMW, το οποίο θα παρουσιαστεί το 2009.

 
Όταν οι Γερμανοί λένε κάτι, το εννοούν! Απόδειξη το ότι οι δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της BMW περί δυναμικής παρουσίας της εταιρείας σε όλες τις κατηγορίες δεν ήταν απλώς πομπώδεις κουβέντες εντυπωσιασμού. Με νωπή ακόμα την αίσθηση που προκάλεσε η S1000RR, το σχέδιο…αντεπίθεσης των Βαυαρών συνεχίζεται και αυτή την φορά ο στόχος είναι η κατηγορία των 600 supersport.

Τον Ιούλιο, ο φακός του Ισπανικού Solomoto είχε αποθανατίσει μια πρωτότυπη μοτοσικλέτα με μονόμπρατσο μπροστινό να δοκιμάζεται στην πίστα Salzburgring της Αυστρίας. Χωρίς περαιτέρω πληροφορίες περί τίνος πρόκειται, οι εικασίες προσανατολιζόντουσαν στην νέα K1300S, χωρίς ωστόσο να είναι τίποτα σίγουρο.

Την διαλεύκανση του μυστηρίου ανέλαβε το Ιταλικό περιοδικό Motociclisimo, στο τελευταίο τεύχος του οποίου αναφέρεται ξεκάθαρα πως η BMW εξελίσσει ένα supersport 600 κ.εκ. το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του 2009. Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν ανακοινωθεί (επίσημα ή ανεπίσημα) και τα μόνα στοιχεία που έχουμε ως τώρα είναι η ύπαρξη μονόμπρατσου εναλλακτικού μπροστινού, καθώς και το…όνομα της μοτοσικλέτας το οποίο θα είναι S6RR. To S600RR (κατά του S1000RR) είναι επίσης πιθανό, αλλά παραπέμπει σε αγωνιστική εμπλοκή, κάτι το οποίο θεωρείτε απίθανο δεδομένου ότι σε αυτή την κατεύθυνση, οι Γερμανοί έχουν ρίξει όλο το βάρος στο 1000αρι μοντέλο.

Σε ότι αφορά στον κινητήρα και βάση των τεσσάρων εξαγωγών που φαίνονται στην κατασκοπευτική φωτογραφία, το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι πως πρόκειται για τετρακύλινδρο σε σειρά, παρ΄ όλα αυτά, φήμες κάνουν λόγω και για τρικύλινδρο μοτέρ στα 600+ κ.εκ. Κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τον «θρίαμβο» της…Triumph με την Daytona 675, αλλά και την πρόθεση της MVAgusta να παρουσιάσει ένα επίσης τρικύλινδρο supersport πολύ σύντομα.

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ