net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το νέο Moto Guzzi Stelvio

Η ιταλική εταιρία αποφάσισε να εισβάλλει σε μια κατηγορία που μέχρι λίγο καιρό, δε μπορούσαμε καν να τη φανταστούμε: αυτή των μεγάλων on-off μοτοσικλετών.. Και όχι μόνο αυτό, αλλά φιλοδοξεί να κοιτάξει στα ίσια τους κραταιούς της κατηγορίας με το νέο Moto Guzzi Stelvio.

 
Κινητήρας
Ο γνωστός V-Twin, τετραβάλβιδος κινητήρας, χωρητικότητας 1.151 κ. εκ. της Moto Guzzi έχει ρυθμιστεί, προκειμένου να συμβαδίσει με τις απαιτήσεις του Stelvio. Πρώτο ανανεώθηκε το σύστημα εξάτμισης, το οποίο ρυθμίστηκε ώστε να “ισορροπεί” με το νέο σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού και εισαγωγής.
Οι αλλαγές, στις οποίες υποβλήθηκε ο κινητήρας είχαν ως αποτέλεσμα να έχει ομαλότερη και καλύτερη λειτουργία στις χαμηλομεσαίες σ.α.λ. ενώ, παράλληλα, η μέγιστη ιπποδύναμή του δεν έπεσε κάτω από τους 100 ίππους.

Αισθητική
Όσον αφορά στην αισθητική του, το Stelvio είναι ένα χαρακτηριστικό ιταλικό μοντέλο. Μεγαλοπρεπές και επιβλητικό, θα τραβήξει τα βλέμματα, πρωτίστως στη μάσκα, στην οποία κυριαρχεί ο διπλός προβολέας.

Πλαίσιο/Εξοπλισμός
Το νέο πλαίσιο είναι διπλό σωληνωτό, κατασκευασμένο από ατσάλι και χρησιμοποιεί το μοτέρ ως μέρος του. Εκτός αυτού, είναι ενισχυμένο στα τέσσερα σημεία, στα οποία προσαρμόζεται ο κινητήρας, καθώς και στο λαιμό του τιμονιού.

Αρκετά προσεγμένος είναι και ο εξοπλισμός του Stelvio. Ανεστραμμένο πιρούνι 50 χιλ. με προστατευτικά, ακτινικές δαγκάνες, αλουμινένιο τελικό, χώρος αποθήκευσης στο ρεζερβουάρ, ρυθμιζόμενη σέλα και ζελατίνα είναι μερικά από τα βασικά του όπλα απέναντι στο σκληρό ανταγωνισμό της κατηγορίας. Στα θετικά του, τέλος, συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι διατίθεται και σε έκδοση με ABS.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας - 1,151, 4T, 2K, αε/ψ
Ισχύς - 108,2/7.500
Ροπή - 10,8/6.400
Τροφοδοσία – ψεκασμός
Μήκος - 2.250
Ύψος σέλας – 840
Μεταξόνιο - 1.550
Βάρος – 214
Ρεζερβουάρ – 18
Φρένα (Ε/Π) - 2Δ320 / Δ282

 

MOTO GUZZI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ