To Kawasaki EV στην Intermot

To Kawasaki EV στην Intermot

H Kawasaki παρουσίασε το ηλεκτροκίνητο EV στην Intermot

Αυτό είναι το παρθενικό EV μοντέλο των «πράσινων», που παρουσιάστηκε στην Intermot, για το οποίο όμως δεν δημοσιεύθηκε κανένα τεχνικό στοιχείο…

H ηλεκτρική Kawasaki μοτοσυκλέτα στην Intermot 2022

Στα πλαίσια της Γερμανικής έκθεσης, η Kawasaki παρουσίασε το πρωτότυπο της ηλεκτροκίνητης μοτοσυκλέτας της, με όνομα EV. Το μάλλον… σπαρτιατικά ονομασμένο μοντέλο της εταιρείας του Akashi είναι μια γενικότερα γνώριμη μορφή μοτοσυκλέτας, σαν να πήρες μια Z 400 και να της αφαίρεσες τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, τοποθετώντας στην θέση του το ηλεκτρικό μοτέρ και την μπαταρία. Παραδόξως, παρά το γεγονός ότι πλέον η Kawasaki εργάζεται επίσημα στο project επί τουλάχιστον μία 3ετία, δεν έγιναν γνωστές συγκεκριμένες τεχνικές λεπτομέρειες, αφήνοντας την EV να παίξει τον ρόλο ενός πρωτότυπου για επίδειξη «πρόθεσης ανάπτυξης».
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Οι δηλώσεις του διευθυντή της Kawasaki Ευρώπης, Masaya Tsuruno

Ο διευθυντής της Kawasaki Ευρώπης, Masaya Tsuruno, δήλωσε σχετικά με το νέο project της εταιρείας, ότι παρά το γεγονός ότι η Kawasaki «παραμένει αφοσιωμένη στους κινητήρες εσωτερικής καύσης», η Kawasaki εργάζεται πάνω σε λύσεις ηλεκτροκίνησης, υδρογόνου και βιοκαυσίμων, στην έρευνα για την επίτευξη της ουδετερότητας άνθρακα. Δήλωσε επίσης ότι το συγκεκριμένο EV πρωτότυπο, θα αποτελέσει την βάση για τα μελλοντικά μοντέλα παραγωγής.

Επιταχύνεται η ανάπτυξη προς τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα

Είναι γνωστό ότι όσον αφορά τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, υπάρχει έντονη πίεση προς την κατάργηση τους, με στόχο το 2035 να μην πωλούνται πλέον καινούργια οχήματα με κινητήρες ορυκτών καυσίμων. 13 χρόνια μπορεί να φαίνονται πολλά «στα λόγια», αλλά όταν μιλάμε για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, το χρονοδιάγραμμα είναι πολύ πιεστικό για τους εμπλεκόμενους, ενώ σε κάθε περίπτωση οι υποδομές παγκοσμίως δεν χαρακτηρίζονται έτοιμες για την μετάβαση. Ωστόσο, όλο και περισσότερες εταιρείες παρουσιάζουν προτάσεις και μένει μόνο να δούμε, πως θα εξελιχθεί η μετάβαση αυτή, στην πράξη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »