Κατασκοπευτικό: BMW R 1300 GS

Η BMW R 1300 GS βρίσκεται σε δοκιμές εξέλιξης και ο κατασκοπευτικός φακός τη συνέλαβε.

Η μοτοσυκλέτα που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι βαριά καμουφλαρισμένη με πλαστικά καλύμματα να κρύβουν τη μύτη, το ρεζερβουάρ και τα πλαϊνά του φαίρινγκ. Όμως μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για το πώς θα είναι η επόμενη γενιά των GS.

Kοινοποίησε το »




Η πρώτη εντύπωση που δίνει η R 1300 GS είναι ότι έχει πιο μαζεμένες διαστάσεις σε σχέση με τον προκάτοχό της, αν και μπορεί αυτή την εντύπωση να δίνει απλά το μαύρο χρώμα του καμουφλάζ. Έντονα αλλαγμένο φαίνεται να είναι το σημείο γύρω από τον προβολέα, ενώ η βάση του έχει μεταφερθεί πιο μπροστά. Μια ακόμα αλλαγή, η οποία όμως θα έχει προσθέσει βάρος, είναι η χρήση δυο ψυγείων τα οποία φαίνονται δεξιά κι αριστερά από τα πλαϊνά πλαστικά.



Από το πλαίσιο δεν μπορούμε να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα, καθώς είναι καλυμμένο με πλαστικά τα οποία θυμίζουν σωληνωτό πλαίσιο, αλλά είναι απλά εκεί για να μπερδέψουν και όχι για να δώσουν απαντήσεις. Το τελικό της εξάτμισης είναι μικρότερο, αλλά μπορεί να μην είναι αυτή η τελική του μορφή, ενώ οι κεφαλές του κινητήρα είναι καλυμμένες με κάποιο ύφασμα, οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε τι βρίσκεται από κάτω. Πριν λίγο καιρό όμως η BMW είχε κατοχυρώσει το όνομα M 1300 GS, οπότε υποθέτουμε ότι ο κυβισμός θα είναι κοντά στα 1300 κυβικά. Το γεγονός όμως ότι δεν αγχώνεται η BMW για το αν οι κεφαλές παίρνουν αέρα ή όχι, ίσως δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πλήρως υδρόψυκτο μοτέρ, που δεν έχει απλά υδρόψυκτες κεφαλές, όπως το R 1250 GS.

Kοινοποίησε το »