Μερικά από τα σχέδια για το εν λόγω scooter από την BMW.

Μερικά από τα σχέδια για το εν λόγω scooter από την BMW.

Μερικά από τα σχέδια για το εν λόγω scooter από την BMW.

BMW: Σχέδια νέου, ριζοσπαστικού scooter

Ηλεκτρικό, με τιμόνι… εξ αποστάσεως και «κλωβό» πίσω από τον αναβάτη φαίνεται πως θα είναι το νέο scooter της BMW, που εμφανίστηκε σε πατέντες. Δείτε περισσότερα… Τι περιμένουμε;

Η BMW δεν είναι σε καμία περίπτωση «ξένη»  στις ριζοσπαστικές τεχνολογίες και σε ιδέες που θέλουν να ωθήσουν το δίκυκλο στο μέλλον. Τώρα, με την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και την μεγάλη διάδοση των αντίστοιχων scooters, φαίνεται πως η Βαυαρική εταιρεία ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο που θα προκαλέσει συζητήσεις.
 
Τα σχέδια εξασφάλισε το βρετανικό μέσο BikeSocial και αποκαλύπτουν ένα μοντέλο που η BMW αναπτύσσει από το 2018 τουλάχιστον. Όπως βλέπετε, η μορφή του δικύκλου που διακρίνεται στα σχέδια είναι ξεκάθαρα αυτή ενός scooter και μάλιστα ηλεκτροκίνητου –προσέξτε το κέντρο του πίσω τροχού, όπου διακρίνεται ο ηλεκτροκινητήρας. Το σημαντικότερο με το μοντέλο, ωστόσο, είναι οι λύσεις αύξησης της παθητικής ασφάλειας που φαίνονται στα σχέδια.


 
Ο «κλωβός» πίσω από τον αναβάτη είναι σαφής και φυσικά, θα περικλείεται από ανάλογης κατασκευής full-size κάθισμα, στο τελικό μοντέλο. Κάποιοι μάλιστα ίσως θυμηθούν το C1, το οποιο ήταν πλήρως περίκλειστο με οροφή πάνω από τον αναβάτη, αυτό όμως δεν συμβαίνει στο συγκεκριμένο μοντέλο. Και πάλι, όμως, με το ανάλογο κάθισμα, ο αναβάτης θα προστατεύεται σε μεγάλο βαθμό τόσο σε περίπτωση πτώσης, όσο και οπίσθιας σύγκρουσης. Παράλληλα, τα κέρδη στην άνεση οδήγησης του συγκεκριμένου μοντέλου θα είναι προφανώς μεγάλα, με ένα ολόκληρο κάθισμα να στηρίζει τον αναβάτη…
 
Μια ακόμη ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι η θέση του τιμονιού, στο σχέδιο: Προσέξτε, ότι δεν συνδέεται απευθείας με το εμπρόσθιο σύστημα. Σύμφωνα με τους ξένους δημοσιογράφους, η επιλογή αυτή έχει και πάλι να κάνει με την παθητική ασφάλεια: Ο αναβάτης τοποθετείται εντελώς προς τα πίσω, με αποτέλεσμα σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης, ο αναβάτης να διανύσει την μεγαλύτερη δυνατή απόσταση μέχρι την πρόσκρουση.
 
Προς το παρόν, η BMW δεν αποκαλύπτει τίποτα περισσότερο, ούτε όσον αφορά την εμφάνιση ούτε το λοιπό τεχνολογικό υπόβαθρο για το νέο μοντέλο. Το πιθανότερο, είναι ότι μιλάμε για ένα ηλεκτρικό scooter με στόχο το μέλλον της κατηγορίας, που θα αποκαλυφθεί στο μέλλον. Μείνετε συντονισμένοι.

Πηγή: BikeSocial