H απεικόνιση του Kar Lee για την BMW M1300GS.

BMW M1300GS: Θα μπορούσε να είναι έτσι;

Οι ιδέες για την κορυφαία BMW GS κυκλοφορούν ήδη στο Internet, αφού η BMW δεν έχει κρύψει ότι μοτοσυκλέτες με το έμβλημα «Μ» είναι ήδη στα σκαριά. Δείτε περισσότερα.

Από τον Σεπτέμβρη του περασμένου χρόνου, η BMW έχει δηλώσει τις προθέσεις της να εισάγει το πασίγνωστο και πολύ επιτυχημένο «M» λογότυπο, και στην μοτοσυκλέτα, κατοχυρώνοντας ονομασίες για 3 μοτοσυκλέτες. Μέσα σε αυτές, εντύπωση προκάλεσε η παρουσία μίας M1300GS, που προφανώς θα συνδέεται με την κορυφαία R 1250GS που είναι το μεγάλο όπλο της BMW στις αγορές.
 
Φυσικά ήταν θέμα χρόνου κάποιος σχεδιαστής να παρουσιάσει την δική του άποψη, για το πώς μία BMW M1300GS θα είναι. Η εικόνα που βλέπετε εδώ, δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή Kar Lee και δείχνει αυτό που για πολλούς είναι το μέλλον των adventure μοτοσυκλετών. Έχει πολλάκις ειπωθεί ότι αυτή την στιγμή, οι adventure μοτοσυκλέτες αποτελούν το ανάλογο των SUV στα αυτοκίνητα: Είναι της μόδας, η ζήτηση τους αυξάνεται και οι sport εκδόσεις τους, είναι πάντα πολύ πιο ποθητές!
 
Ο Kar Lee δημιούργησε την δική του BMW M1300GS, «πειράζοντας» την R1250 σε καίρια σημεία. Αρχικά, το εμπρός φωτιστικό σώμα είναι διαφορετικό, μικρότερο και πιο επιθετικό στην εμφάνιση από αυτό της R 1250 GS,  ενώ το μπλε και το κόκκινο κάνουν την εμφάνιση τους στην σέλα και τα καπάκια των κεφαλών αντίστοιχα. Η M1300GS εμφανίζεται ως μονοθέσια, ενώ ο σχεδιαστής την εξόπλισε με εξάτμιση Akrapovic και, σε μια πολύ θαρραλέα προσέγγιση, με τηλεσκοπικό USD πιρούνι! Η τελευταία επέμβαση μας φαίνεται μάλλον απίθανη, ωστόσο, χάρη στην διαχρονική επιτυχία αλλά και την ισχυρή ταυτότητα του Telelever.
 
Θα μπορούσε να είναι έτσι η BMW M1300GS; Και αν ναι, θα την αγοράζατε;

(Φωτό: Kardesign Koncepts)