Η Kawasaki Endeavor σε δοκιμές εντός πίστας.

Kawasaki Endeavor: Αυτή είναι η νέα ηλεκτρική

Οι ηλεκτροκίνητες βλέψεις της Kawasaki έχουν πλέον και όνομα, όσο περνά ο καιρός και η επικείμενη αποκάλυψη πλησιάζει. Δείτε περισσότερα.

Στην έκθεση της EICMA πέρσι, η Kawasaki παρουσίασε για πρώτη φορά τον «σκελετό» της ηλεκτρικής σπορ μοτοσυκλέτας, που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια. Όπως έχει γίνει σαφές από τα τεχνικά σχέδια αλλά και την δομή της μοτοσυκλέτας, πρόκειται για μια σπορ κατασκευή με τα δικά της ιδιαίτερα στοιχεία και –αντίθετα με το κύριο ρεύμα της εντυπωσιακής ηλεκτροκίνησης- με μικρή σχετικά ισχύ και έμφαση στην οδηγησιμότητα.
 
H Kawasaki συνεχίζει να δημοσιεύει σύντομα βίντεο για την νέα μοτοσυκλέτα της στο Youtube, η οποία μάλιστα έχει και όνομα πλέον: Endeavor. Στο τελευταίο της κλιπ, το οποίο είναι αρκετά σύντομο (μπορείτε να το δείτε και παρακάτω) η Kawasaki παρουσιάζει την επιλογή μετάδοσης που έχει κάνει για το μοντέλο: Πιο συγκεκριμένα, ένα χειροκίνητο κιβώτιο 4 σχέσεων, παρά της τυπικής μονής σχέσης μετάδοσης των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών.
 
Με τον τρόπο αυτό η Kawasaki «προσκαλεί» τους πιο… παραδοσιακούς αναβάτες να γευτούν την ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας αυτό που ζητά μια τεράστια μερίδα μοτοσυκλετιστών: Την δυνατότητα να αλλάζει σχέσεις. Το κιβώτιο ταχυτήτων θα συνδυάζεται με τον σχετικά μικρό ηλεκτροκινητήρα της Endeavor, ο οποίος θα αποδίδει περίπου 26 ίππους, κατατάσσοντας την μοτοσυκλέτα στις entry level sport επιλογές (με βάση τις κατηγορίες μοντέλων βενζίνης, τουλάχιστον). Πως σας φαίνονται οι ιδέες της Kawasaki; Θα πετύχουν τους στόχους τους; Προς το παρόν η εταιρεία συνεχίζει να ανακοινώνει ότι η Endeavor, θα είναι μοντέλο 2020. Θα καταφέρει να την αποκαλύψει και επίσημα, μέσα στην αναταραχή λόγω κορωνοϊού;