Νέο BMW C 400 GT

Το νέο Gran Turismo scooter της μεσαίας κατηγορίας, φτιάχτηκε για να προσφέρει εξαιρετική άνεση και δυναμική απόδοση καθώς και πολλές διασκεδαστικές διαδρομές.

Αρχικά η BMW παρουσίασε για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 2017, το C 400 X, ένα μεσαίο scooter προσανατολισμένο στη δυναμική οδήγηση. Τώρα, η Γερμανική εταιρία παρουσιάζει το C 400 GT, την Gran Turismo παραλλαγή του, προσανατολισμένη στην αυξημένη άνεση και με βελτιωμένες τουριστικές  δυνατότητες. Είτε κινείστε στο κέντρο της πόλης, είτε ταξιδεύετε μετά από δουλειά ή το Σαββατοκύριακο, το νέο C 400 GT είναι ο ιδανικός σύντροφος για να απολαύσετε την οδήγηση στο ελεύθερό σας χρόνο, όχι αποκλειστικά μόνος αλλά και με συνεπιβάτη.
 
Το C 400 GT τροφοδοτείται από έναν μονοκύλινδρο κινητήρα με απόδοση 34 ίππων, τον ίδιο που χρησιμοποιείται και στο C 400 X. Η μετάδοση ισχύος γίνεται μέσω κιβωτίου CVT και στρεπτικά άκαμπτο βραχίονα ταλάντωσης κίνησης με καινοτόμο έδρανο βραχίονα ταλάντωσης για ελάχιστη δόνηση και ως εκ τούτου μέγιστη άνεση. Ο αυτόματος έλεγχος ευστάθειας ASC εξασφαλίζει αυξημένη ασφάλεια κατά την επιτάχυνση, ειδικά σε ολισθηρές επιφάνειες.

Όπως και το BMW C 400 X, το νέο C 400 GT διαθέτει ένα σωληνωτό πλαίσιο από ατσάλι. Η ανάρτηση αποτελείται από ένα τηλεσκοπικό πιρούνι στο μπροστινό μέρος και δύο αμορτισέρ στο πίσω μέρος. Υψηλή απόδοση φρένων και εξαιρετική ασφάλεια παρέχονται από το διπλό δισκόφρενο στο μπροστινό μέρος σε συνδυασμό με ένα μόνο φρένο δίσκου πίσω, που συνεργάζονται με δικάναλο ABS.
Εκτός από τον τυπικό φωτισμό τεχνολογίας LED, το νέο C 400 GT προσφέρει επίσης μια σειρά από σημαντικές πτυχές στον τομέα της συνδεσιμότητας που είναι καινούργιες στην κατηγορία. Μια έγχρωμη  πολυλειτουργική TFT οθόνη 6,5 ιντσών είναι διαθέσιμη ως επιλογή. Σε συνδυασμό με το προηγμένο multi-contoller, προσφέρει ολοκληρωμένη πρόσβαση, γρήγορα και χωρίς να αποσπάται η προσοχή του αναβάτη από το δρόμο. Εκτός από την ευκολία χρήσης του τηλεφώνου και ακρόασης μουσικής κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, υπάρχει επίσης το πλεονέκτημα της εύκολης πλοήγησης μέσω ενός πρακτικού συστήματος με προειδοποιητικά βέλη.
 
Όσον αφορά το στυλ του, το νέο C 400 GT μπορεί να αναγνωριστεί άμεσα ως μέλος της οικογένειας BMW C: είναι κομψό και λειτουργικό, πάντα έτοιμο για χαλαρή αστική βόλτα ή ακόμα πιο εκτεταμένες περιηγήσεις με συνεπιβάτη. Στο εμπρός μέρος κυριαρχείται από τον αεροδυναμικά σχεδιασμένο δίδυμο προβολέα LED με τη χαρακτηριστική σχεδίαση με φώτα ημέρας, με τη μορφή στοιχείων οπτικών ινών.
 
Με ενισχυμένη προστασία από τον άνεμο και τις καιρικές συνθήκες, λόγω του υψηλότερου ανεμοθώρακα, συγκριτικά με το C 400 X, καθώς και με προσεκτικά σχεδιασμένο χώρο αποθήκευσης, με δύο θήκες για γάντια αλλά και χώρο κάτω από τη σέλα, το νέο σκούτερ προσφέρει όλα όσα είναι απαραίτητα για να ικανοποιήσει τις καθημερινές και τουριστικές απαιτήσεις.
 
Το νέο C 400 GT είναι επίσης εξοπλισμένο με το Keyless Ride. Αυτό κάνει εξαιρετικά εύκολη τη λειτουργία της ανάφλεξης, το κλείδωμα του τιμονιού, του καθίσματος, της τάπας ρεζερβουάρ και των χώρων αποθήκευσης. Η σέλα έχει ξεχωριστή πλάτη για τον συνεπιβάτη και πατάκια αντί για μαρσπιέ. Το Alpine White και το Moonwalk Grey, είναι οι δύο διαθέσιμες χρωματικές επιλογές.