R 850 GS

Έρχεται R 850 GS;

Μια φωτογραφία που διέρρευσε μας δείχνει ότι μάλλον πλησιάζει η στιγμή που η R 1200 GS θα αποκτήσει μικρότερη αδερφή. Διαβάστε περισσότερα…

Η BMW φαίνεται να διευρύνει τη γκάμα των Adventure μοτοσυκλετών και να δημιουργεί μια ακόμα πιο περιπετειώδη έκδοση της F 850 GS που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό. Από τη φωτογραφία φαίνεται ότι η R 850 GS έχει πιο μακρύ «ράμφος» και ψηλότερη ζελατίνα δίνοντας έξτρα όγκο στο εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας. Το τιμόνι δείχνει λίγο πιο φαρδύ, ενώ δεν αποκλείεται να έχει μεγαλύτερο ρεζερβουάρ για αυξημένη αυτονομία. Η σχάρα φαίνεται λίγο μεγαλύτερη από της F 850 GS, ενώ διακρίνονται και προστατευτικά κάγκελα για τον κινητήρα, τα οποία όμως ίσως αποτελούν μέρος του έξτρα εξοπλισμού. Δεν περιμένουμε το δικύλινδρο εν σειρά κινητήριο σύνολο των 853 κυβικών εκατοστών να έχει αλλαγές, με την απόδοσή του να παραμένει στους 95 ίππους.



Να θυμίσουμε ότι και οι R 1200 GS και R 1200 GS Adventure θα έχουν αλλαγές για το 2019 με πιο σημαντική την αύξηση του κυβισμού στα 1250 κυβικά κάτι που θα αυξήσει την ιπποδύναμη κατά 11 ίππους. Αυτό σε συνδυασμό με το σύστημα μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων θα βελτιώσει την απόδοση στο χαμηλό φάσμα στροφών, ενώ είναι πιθανό να υπάρξουν και μικρές βελτιώσεις στο πλαίσιο. Αυτά δεν θα είναι τα μόνα καινούργια μοντέλα που θα δούμε από τη BMW την επόμενη χρονιά, καθώς περιμένουμε το ανανεωμένο S 1000 RR και τα καινούργια C 400 GT και R 1250 RT.