Αποκτά νέο "αδερφάκι" το C400X;

Επιβεβαιώνεται το BMW C400GT;

Έγγραφα κατοχύρωσης προδιαγραφών από τις ΗΠΑ δίνουν νέο καύσιμο στις φήμες περί έλευσης ενός BMW C400GT, μετά το Χ. Δείτε περισσότερα…

Πολύ μας… αρέσουν οι Αμερικανικές υπηρεσίες περιβάλλοντος, καθώς πολλά νέα μοντέλα έχουν αποκαλυφθεί ή επιβεβαιωθεί, από δικά τους έγγραφα. Αυτή την φορά, η είδηση αφορά το BMW C400GT, ένα μεσαίου κυβισμού scooter της Γερμανικής εταιρείας που μέχρι τώρα, υπήρχε μόνο ως σενάριο.

Πιο συγκεκριμένα, κάποια σχέδια που δημοσιεύθηκαν κατά καιρούς στο Internet, υπονόησαν ότι η BMW ετοιμάζει και ένα δεύτερο μοντέλο της σειράς C400, στο πνεύμα των μεγαλύτερων C650. Μάλιστα, το C400GT, όπως σύντομα επονομάστηκε, θα είχε περισσότερο σπορ χαρακτήρα από το C400X.

Τώρα, έγγραφα από την αρχή προστασίας του περιβάλλοντος στις ΗΠΑ, την EPA, δείχνουν ότι η Βαυαρική εταιρεία κατοχύρωσε επίσημα το μοντέλο για την αγορά της χώρας. Μάλιστα, εκεί τα δύο C400 θα διατεθούν μαζί, καθώς οι Αμερικανοί δεν έχουν ακόμα πρόσβαση στο C400X  το οποίο θα είναι μοντέλο 2019 για την χώρα.

Τα έγγραφα, υπονοούν ότι δεν θα γίνει καμία αλλαγή σε μηχανικό επίπεδο, ανάμεσα στα δύο scooters, τα οποία θα μοιράζονται τον κινητήρα των 350 κ.εκ. με απόδοση 34 ίππων. Αναπόφευκτα, τα σενάρια για το πώς θα μοιάζει το νέο C400GT ζωντάνεψαν και πάλι, με πολλές φωνές να ισχυρίζονται ότι το μοντέλο θα έχει τουριστικό χαρακτήρα, παρά σπορ, φυσικά με τις κατάλληλες εξοπλιστικές επεμβάσεις (μεγαλύτερη ζελατίνα, άλλα μαρσπιέ και σέλα και σύστημα ASC).

Με τις εξελίξεις αυτές, είναι μάλλον βέβαιο ότι το νέο μοντέλο θα το δούμε, στην Intermot ή στην EICMA. Μείνετε συντονισμένοι.