Αυτό είναι το νέο 3D πλαίσιο της BMW

Προσέξτε την ιδιαίτερη υφή του υλικού...

BMW: Πλαίσιο με 3D Printing!

«Ψάχνεται» με νέες λύσεις κατασκευής μοτοσυκλετών η BMW από ότι φαίνεται, παρουσιάζοντας ένα νέο πλαίσιο, από 3D Printing. Δείτε περισσότερα…

Η BMW, είναι γνωστό ότι ψάχνεται διαρκώς με τις νέες τεχνολογίες και το πώς θα κάνει τις μοτοσυκλέτες της καλύτερες. Αυτή την φορά λοιπόν, η εταιρεία παρουσίασε ένα πλαίσιο και ένα ψαλίδι κατασκευασμένα με την τεχνολογία του 3D Printing, για την S1000RR.

Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, το 3D Printed πλαίσιο συνοδεύεται και από το… ασορτί ψαλίδι, με την εμφάνισή του να εντυπωσιάζει καθώς ένα τέτοιο  αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο, να επιτευχθεί με κλασικές μεθόδους κατασκευής.

Στις φειδωλές δηλώσεις της για  το νέο πλαίσιο και το ψαλίδι, η BMW είπε ότι κατασκευάζεται με την τεχνολογία «Metal Powder Laser Melting», η οποία υλοποιείται με μία ακτίνα λέιζερ, που λιώνει και κολλά τα κατάλληλα σημεία σε μία μάζα σκόνης μετάλλου τα οποία μετατρέπονται σε στερεό αντικείμενο, ενώ η υπόλοιπη σκόνη απορρίπτεται.

Μέχρι τώρα, η τεχνολογία 3D Printing παρέμενε μακριά από κατασκευές που δέχονται δυνάμεις, όπως πλαίσια και αναρτήσεις μοτοσυκλετών, καθώς υπάρχουν αμφιβολίες που ακόμα πλέουν «στον αέρα», αν και αυτό θέλει να αλλάξει η BMW με αυτές τις κινήσεις της. Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει σκοπό, να χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία στην βιομηχανία, για την κατασκευή αντικειμένων που είναι  πολύπλοκη και δαπανηρή η συμβατική διαδικασία. Ίδωμεν!