Κάποια από τα σχέδια του νέου scooter της BMW.

Κάποια από τα σχέδια του νέου scooter της BMW.

Κάποια από τα σχέδια του νέου scooter της BMW.

Νέο BMW C400 Sport;

Κάποια σχέδια που εμφανίστηκαν στο Internet μας προετοιμάζουν για νέο scooter από την BMW στα 400 κυβικά. Τι λέτε εσείς για αυτό;

Στην EICMA του 2017, είδαμε επισήμως την εμφάνιση του BMW C400X scooter, ενός νέου μοντέλου μεσαίου κυβισμού με μάλλον τολμηρή αισθητική, που δεν είναι βέβαιο αν θα αρέσει στον καθένα. Θέλοντας μάλλον να παρουσιάσει κάτι πιο ευρέως… εύπεπτο, η BMW πιθανόν προτίθεται να παρουσιάσει ένα πιο σπορ scooter στην ίδια βάση.

Οι φωτογραφίες που βλέπετε απεικονίζουν, σύμφωνα με Βρετανικά μέσα, το νέο BMW C400 Sport, το οποίο θα υπάγεται στην «οικογένεια» C400 αλλά θα έχει διαφορετικό στυλ, στα πρότυπα των C650GT και C650 Sport.  Τα σχέδια προέρχονται από την ίδια την BMW, που τα κατέθεσε προς κατοχύρωση πατέντας.

Σε τεχνικό επίπεδο, το φημολογούμενο νέο μοντέλο φαίνεται να μην διαφέρει από το C400X, αφού διακρίνονται ίδιος κινητήρας, μετάδοση, ανάρτηση και τροχοί. Ωστόσο, σημαντικές είναι οι εμφανισιακές διαφορές, πιο έντονες στο εμπρός μέρος. Στην μάσκα, κυριαρχεί το ενιαίο φωτιστικό σώμα, που μας θύμισε αυτό του Honda CBR600RR της τελευταίας γενιάς!

Το νέο scooter της BMW φαίνεται ότι θα έχει και διαφορές στην εργονομία, μιας και στα πρώτα σχέδια διακρίνονται μια μεγάλη ζελατίνα και μια διαφορετική σέλα, από αυτά του υπάρχοντος C400X.
Προς το παρόν, μπορούμε μόνο να περιμένουμε κάτι επίσημο.