Η κορυφαία έκδοση H2 SX SE

Ανακοινώθηκαν οι πρώτες τιμές

Όπως όλα δείχνουν, η νέα H2 SX, θα είναι η πιο προσιτή υπερτροφοδοτούμενη μοτοσυκλέτα στη γκάμα της Kawasaki.

Η νέα sport touring μοτοσυκλέτα της Kawasaki, η H2 SX, φαίνεται ότι θα είναι η πιο προσιτή υπερτροφοδοτούμενη που θα έχει στη γκάμα της η Ιαπωνική εταιρεία, αφού η τιμή της για την Αμερικάνικη αγορά καθορίστηκε στα 19.000 δολάρια, που με βάση τη σημερινή ισοτιμία σημαίνει περίπου 16.000 ευρώ. Η καλύτερα εξοπλισμένη έκδοση H2 SX SE κοστολογείται στα 22.000 δολάρια, δηλαδή περίπου 18.500 ευρώ, είναι δηλαδή σημαντικά φθηνότερη από την εξειδικευμένη supersport Η2.

Οι τεχνικές προδιαγραφές και ο εξοπλισμός της νέας μοτοσυκλέτας είναι εντυπωσιακές, αφού μιλάμε για έναν turbo κινητήρα 998 κυβικών που αποδίδει 200 ίππους, ενώ το πακέτο των ηλεκτρονικών περιλαμβάνει μονάδα μέτρησης της αδράνειας (IMU), traction control, cornering ABS, cruise control κ.α. Οι πιο απαιτητικοί μπορούν να εξοπλίσουν τη μοτοσυκλέτα τους με έγχρωμη TFT οθόνη, cornering lights, launch control, quickshifter, παροχή ρεύματος, σωληνάκια φρένων υψηλής πίεσης και κεντρικό σταντ.

Το μόνο αρνητικό είναι το μεγάλο βάρος που ανακοινώνεται στα 256 κιλά για τη βασική έκδοση και τα 260 για την SE. Υπαίτιο για το αυξημένο βάρος είναι και το ανασχεδιασμένο πλαίσιο, το οποίο έπρεπε να δεχθεί ενισχύσεις, για να αντεπεξέλθει στο επιπλέον βάρος του συνεπιβάτη και των αποσκευών. Αναμένουμε να ανακοινωθούν οι τιμές που θα ισχύουν στην Ελληνική αγορά, οι οποίες λογικά, θα κινηθούν σε λίγο υψηλότερα επίπεδα.