net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ισπανικά ρετρoφουτουριστικά off-road

Μια νέα εταιρεία κατασκευής off-road μοτοσικλετών είναι έτοιμη να γεννηθεί. H Pursang Motorcycles εδρεύει στην Ισπανία και οι ιδρυτές της, Jim Palau-Ribes και Roger Gubert, σκοπεύουν να παρουσιάσουν προσεχώς σύγχρονες ΜΧ & Enduro, με εμφάνιση που παραπέμπει στη δεκαετία των 60s & 70s.

 
Η Ισπανία έχει μια μακρά και πλούσια παράδοση στην κατασκευή off-road μοτοσικλετών. Εταιρείες όπως η Ossa, η Montesa και η Bultaco, δημιουργούσαν «χωματερά» μοντέλα τα οποία σάρωναν τους παγκόσμιους τίτλους, πολύ προτού μπουν στο παιχνίδι οι Ιάπωνες.

Γαλουχημένοι με το ένδοξο αυτό παρελθόν και παθιασμένοι με τις «κλασσικές» enduro και MX μοτοσικλέτες, οι Jim Palau-Ribes και Roger Gubert αποφάσισαν να αναβιώσουν την «μεγάλη των Ισπανών σχολή», με ένα καθ΄ όλα σύγχρονο μοντέλο MX.

Το Pursang 450, δεν «βαφτίστηκε» τυχαία με το όνομα της θρυλικής μοτοσικλέτας της Bultaco. Παρ΄ όλο που θα φέρει σύγχρονο υγρόψυκτο κινητήρα, υβριδικό πλαίσιο δύο τμημάτων (συνδυασμός σωληνωτού και χυτού αλουμινένιου) αναρτήσεις της Ohlins και επιλεγμένα περιφερειακά, η σχεδίαση του είναι εμπνευσμένη από τις MX μοτοσικλέτες της δεκαετίας του 60 και του 70, με τα διπλά αμορτισέρ και το χαμηλά συγκεντρωμένο βάρος.

Μέχρι στιγμής, το Pursang 450 υφίσταται μόνο σε σχέδια, ωστόσο σύμφωνα με τα λεγόμενα των Ισπανών, η παραγωγή του θα αρχίσει στα μέσα του 2009, για να ακολουθήσει μια έκδοση 250 κ.εκ. (πάλι με τετράχρονο κινητήρα) στις αρχές του 2010.

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ