net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ένα από τα σχέδια που κατέθεσε η ιαπωνική εταιρία όπου φαίνεται ολόκληρο το τρίκυκλο της Honda.

Το σύστημα της Honda από μπροστά.

Το σύστημα της Honda από το πλάι.

Τεράστιες οι ομοιότητες των σχεδίων της Honda με το πλάισιο και το μοτέρ της σειράς NC.

Τρίκυκλο και από τη Honda;

Η ιαπωνική εταιρία φαίνεται να βλέπει πολύ ζεστά την παραγωγή ενός τρίκυκλου και μάλιστα μεγάλου κυβισμού. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα σχέδια που κατέθεσε προς κατοχύρωση στην Ιαπωνία.

 
Ειδικότερα, και σύμφωνα με την ιστοσελίδα Visordown, η ιαπωνική εταιρία έχει προχωρήσει σε αίτηση για κατοχύρωση σχεδίων ενός τρίκυκλου μοντέλου στο αρμόδιο ιαπωνικό γραφείο στην Ιαπωνία. Σε αυτά τα σχέδια απεικονίζεται ένα τρίκυκλο μοντέλο που μοιάζει να χρησιμοποιεί ως βάση το πλαίσιο, το ψαλίδι και τον κινητήρα της σειράς NC750. Αυτό δείχνει πως οι Ιάπωνες ίσως να μην ενδιαφέρονται για ένα μικρού κυβισμού μοντέλο αλλά θέλουν να πάνε κατευθείαν στα βαθιά και να προλάβουν ίσως τη Yamaha που επιθυμεί επίσης να παρουσιάσει ένα τρίκυκλο μεγάλου κυβισμού (πάνω από 500 κ.εκ.), όπως φάνηκε και από το πρωτότυπο 01GEN που είδαμε στην Intermot.

Τα μεγάλα νέα που μας δίνουν αυτά τα σχέδια έρχονται από τον λαιμό και μπροστά όπου παρουσιάζεται η πρόταση της Honda για το πώς πρέπει να είναι ένα τρίτροχο όχημα που γέρνει. Η παραλληλόγραμμη άρθρωση που επιτρέπει στα τρίκυκλα να γέρνουν στις στροφές δίνει και εδώ το παρόν. Από εκεί και κάτω όμως το σύστημα παρουσιάζεται πιο περίπλοκο από αυτό της Yamaha και σχεδιαστικά μοιάζει να υιοθετεί στοιχεία από εκείνο των Piaggio MP3 με αμορτισέρ που εδράζονται στο κάτω μέρος τους σε βραχίονες. Επίσης, οι εμπρός τροχοί μοιάζουν να είναι μικρότεροι σε διάμετρο από τον πίσω με τη λογική να λέει ότι θα είναι 15 ή 16 ιντσών. 

Προφανώς και δεν ξέρουμε αν η Honda σκέφτεται πραγματικά να παρουσιάσει ένα μεγάλο τρίκυκλο με δικύλινδρο κινητήρα 750 κ.εκ., τουλάχιστον όμως δείχνει να πειραματίζεται και να έχει καταλήξει ως ένα βαθμό όσον αφορά τις προδιαγραφές του.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ