net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

To MWT-9 φέρει τον τρικύλινδρο κινητήρα του MT-09 και σύμφωνα με την Yamaha, προσφέρει αυξημένη πρόσφυση στις στροφές, σε σχέση με μια συμβατική μοτοσικλέτα.

Δίδυμα USD καλάμια σε κάθε τροχό για το μπροστινό σύστημα του MWT-9.

Τα περιθώρια κλίσης είναι πολύ μεγάλα.

To MWT-09 στην παραγωγή!

Τελικά δεν θα μείνει μόνο στο στάδιο του concept το τρίτροχο MWT-9 της Yamaha και θα το δούμε στην παραγωγή το 2017, αποτελώντας την πρώτη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού αυτού τους είδους.

 
Θα θυμάστε βέβαια το εντυπωσιακό τρίτροχο concept της Yamaha με το όνομα MWT-09, το οποίο παρουσιάστηκε στο σαλόνι του Tokyo το 2015. Σύμφωνα με πληροφορίες συνοδευόμενες από στοιχεία που τις επιβεβαιώνουν λοιπόν, το MWT-9 θα μπει στην παραγωγή και αναμένεται στις αγορές το 2017! 

Aν και τα τρίτροχα... δίκυκλα (οξύμωρο) έχουν μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας και να αντικρίζουμε καθημερινά στους δρόμους, το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού αυτής της φιλοσοφίας, δεν ήταν κάτι που το περιμέναμε ως ενδεχόμενο. 

Το concept της Yamaha MWT-09, με το ενισχυμένο μπροστινό σύστημα στην φιλοσοφία τoυ Tricity και τον τρικύλινδρο κινητήρα του ΜΤ-09, έδειξε το πως θα μπορούσε να είναι ένα τέτοιο μοντέλο αλλά θεωρήθηκε απλά ως άλλη μια σχεδιαστική άσκηση που θα ξεχνιόταν πολύ σύντομα. Ωστόσο εκεί που έκανε το ντεμπούτο του, στο Tόκιο το 2015, ήταν που ορισμένοι κατάλαβαν ότι πρόκειται για ένα μοντέλο με βλέψεις για παραγωγή. 

Σύμφωνα με την βρετανική MCN, δυο σχεδιαστές άλλης ιαπωνικής κατασκευάστριας που είδαν από κοντά το MWT-09 στο Τόκιο, κατάλαβαν με το εκπαιδευμένο μάτι τους ότι το μοντέλο δεν έχει φτιαχτεί μόνο για επίδειξη.

"H χύτευση και οι κολλήσεις μαρτυρούν ότι πρόκειται για μοτοσικλέτα παραγωγής, στα concept μοντέλα γίνεται άλλου είδους δουλειά" δήλωσαν οι σχεδιαστές και συνέχισαν "φαίνεται επίσης και από την επανασχεδίαση των διακοπτών στο τιμόνι, που δεν είναι αυτοί του MT-09 αλλά διαφορετικοί, αν επρόκειτο απλά για ένα εκθεσιακό concpet bike, δεν θα έκαναν κάτι τέτοιο" 

Στις ανωτέρω δηλώσεις των σχεδιαστών, έρχεται να προστεθούν και αυτές  του πρόεδρου της Yamaha, Hiroyuki Yanagi, ο οποίος προετοιμάζοντας μας για τους εορτασμούς εν όψει της 60ης επετείου της Yamaha, είπε τα εξής:

"Εχουμε βλέψεις για μια ισχυρή παρουσία στους δύο, στους τρεις, ακόμα και στους τέσσερις τροχούς. Επενδύουμε στην τεχνολογία και μεγαλώνουμε την βάση των πελατών μας. Τα τρίτροχα οχήματα αποδείχτηκε ότι προσθέτουν πόντους στην ασφάλεια (εννοεί το Tricity) αλλά το MWT-9 θα είναι το πρώτο που θα βάζει και το fun στην εξίσωση" 

Κερασάκι στη τούρτα, το ότι η Yamaha πρόσφατα κατοχύρωσε την ονομασία "MWT" για εμπορική χρήση, κάτι που αν δεν υπήρχαν βλέψεις για παραγωγή, δεν θα είχε κανένα απολύτως νόημα. 

Περισσότερα για το MWT-9, μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ