Θα παραμείνει στην VR46 o Marco Bezzecchi και το 2024

Θα παραμείνει στην VR46 o Marco Bezzecchi και το 2024

H VR46 ανακοίνωσε ότι ο Marco Bezzecchi θα παραμείνει με την ομάδα το 2024, απορρίπτοντας την πρόταση της Ducati να πάει στην Prima Pramac.

O Bezzecchi έκανε το ντεμπούτο του στα MotoGP το 2022, με την ομάδα του Valentino Rossi και πέτυχε το πρώτο του βάθρο εκείνη τη χρονιά, στο Ολλανδικό Grand Prix.

Μένοντας στην ομάδα για το 2023, ο Ιταλός είναι σταθερά διεκδικητής θέσεων στο βάθρο, έχει πάρει ήδη 2 νίκες σε Grand Prix και βρίσκεται τρίτος στη βαθμολογία – με μια περσινή μοτοσυκλέτα.

Αυτές οι επιδόσεις οδήγησαν τη Ducati στο να του κάνει μια πρόταση για να μεταβεί στην Prima Pramac, την επίσημη δορυφορική της ομάδα (με μια πλήρως εργοστασιακή μοτοσυκλέτα), στη θέση του Johann Zarco που πάει στη Honda.



Ο Bezzecchi είχε αναφέρει ότι έχει ήδη πάρει την απόφασή του μετά το Αυστριακό Grand Prix, αλλά θα την ανακοίνωνε αργότερα, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος ο Valentino Rossi τον πίεζε να μείνει.   

Η απόφαση ανακοινώθηκε σήμερα και ο Bezzecchi θα παραμείνει και το 2024 στα “κιτρινόμαυρα” της VR46. Αυτό αφήνει μια από τις πιο πολυπόθητες θέσεις του grid κενές, μια θέση την οποία φαίνεται ότι θα καλύψει ο Franco Morbidelli, ο οποίος χάνει την εργοστασιακή του θέση στη Yamaha από τον Αlex Rins.