net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το ηλεκτρικό Extrigger θυμίζει ποδήλατο BMX που έχει πάρει αναβολικά! Λέτε να αποτελεί προάγγελο ηλεκτρικών ΜΧ μοτοσικλετών;

Suzuki Extrigger. Ηλεκτρικό μοτοσικλετάκι

Το Extrigger της Suzuki είναι μια πανέμορφη ηλεκτρική mini μοτοσικλέτα που φοράει τον κινητήρα του e-Lets. Αναμένται στο σαλόνι του Τόκιο.

 
Μαζί με το concept Recursion, η Suzuki αναμένεται να δείξει στο σαλόνι του Τόκιο, μεταξύ άλλων και το ηλεκτρικό Extrigger.

Το όνομα Extrigger σύμφωνα με τη Suzuki συνδυάζει το EX, όπου το Electric Cross (X), και το Trigger, που -πάντα σύμφωνα με τους Ιάπωνες- σημαίνει… μια ευκαιρία, συμβολίζοντας την ευκαιρία που δίνει το συγκεκριμένο μοτοσικλετάκι σε αναβάτες να γνωρίσουν στη σέλα του τον κόσμο των δύο τροχών. Εμείς όσο κι αν ψάξαμε, δεν μπορέσαμε να βρούμε απόδοση του trigger ως «ευκαιρία», αλλά μικρό το κακό, μπορούμε να του αποδώσουμε την έννοια «έναυσμα», που δίνει στη λέξη Extrigger τη σημασία που θέλει η Suzuki.

Το Suzuki Extrigger εντυπωσιάζει οπτικά πρώτα από όλα με το απίθανο αλουμινένιο πλαίσιο του, που συνδυάζει στοιχεία τόσο από πλαίσιο δύο δοκών, όσο και από πλαίσιο χωροδικτύωμα! Σεβαστών διαστάσεων, όπως και το ψαλίδι, σε πείθουν για την ακαμψία του συνόλου. Το πιρούνι είναι ανάποδο, ενώ τα δισκόφρενα είναι τύπου μαργαρίτα. Η κοψιά του Extrigger θυμίζει πολύ ποδήλατο BMX (η Suzuki μιλάει για βάρος μόλις 62 κιλών), και σε βάζει κυριολεκτικά… στην πρίζα να το οδηγήσεις!

Βέβαια, ο κινητήρας του e-Lets δεν προδιαθέτει για τρελά γκάζια, αφού αποδίδει περίπου 2,3hp, με ροπή 1,5Kgm., αλλά ακόμα κι έτσι, το Extrigger δεν παύει να είναι όμορφο, και αξιοπρόσεκτο. Λέτε να αποτελεί προάγγελο κάποιας μεγαλύτερης ηλεκτρικής off-road μοτοσικλέτας από το ιαπωνικό εργοστάσιο; Μακάρι.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο της παρουσίασης του Extrigger από τη Suzuki.

 

CONCEPT - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ