net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Στον κινέζικο κολοσσό ChemChina θα καταλήξει η Pirelli έναντι 7,1 δισ. ευρώ.

Στην ChemChina η Pirelli για 7,1 δισ. ευρώ

Στον κινέζικο κολοσσό China National Chemical Corp (ChemChina) θα καταλήξει, εκτός απροόπτου, η Pirelli ύστερα και από συμφωνία στην οποία ήρθαν οι μεγαλομέτοχοι των δύο εταιριών.

 
Ειδικότερα, οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμφωνία την περασμένη Κυριακή, 22 Μαρτίου, με την κρατικής ιδιοκτησίας ChemChina να ανακοινώνει ότι η εξαγορά του πέμπτου μεγαλύτερου κατασκευαστή ελαστικών στον κόσμο θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η συμφωνία θα ξεκινήσει αρχικά με την εξαγορά του 26% της ιταλικής εταιρίας έναντι 1,8 δισ. ευρώ. Η Pirelli, που μετρά 143 χρόνια ζωής, θα είναι για τους Κινέζους, η 5η μεγαλύτερη επένδυση όλων των εποχών που πραγματοποιείται από κρατική επιχείρηση έξω από τη χώρα.

Με την εξαγορά της Pirelli η ChemChina, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή ελαστικών και χημικών και έχει κύκλο εργασιών άνω των 35 δισ. ευρώ, θα αποκτήσει πρόσβαση σε premium τεχνολογία κατασκευής ελαστικών. Αυτό μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω στον συγκεκριμένο τομέα φέρνοντας την υψηλή τεχνολογία στις μάζες σε λογικές τιμές.

Ο μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της Pirelli, Marco Tronchetti Provera, θα παραμείνει στη θέση του με τους Κινέζους να διορίζουν τον δικό τους πρόεδρο στην εταιρία, ενώ στην Ιταλία θα παραμείνουν τόσο τα κεντρικά γραφεία όσο και το τμήμα R&D.

Πάντως σύμφωνα με αναφορές του ιταλικού Τύπου, υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο η συμφωνία να μην ολοκληρωθεί τελικά, αφού ενδέχεται να υπάρξει αντιπροσφορά στους μετόχους της Pirelli από κάποιον άλλο μεγάλο Ευρωπαίο κατασκευαστή ελαστικών, κάτι που θα ανέβαζε ακόμη περισσότερο την αξία της ιταλικής εταιρίας.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ