net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

O de Cesaris έγινε γνωστός για τα πολλά ατυχήματα στην αρχή της καριέρας του, αλλά και για το ρεκόρ των πιο πολλών σερί συμμετοχών δίχως νίκη.

Σκοτώθηκε με μοτοσικλέτα ο Andrea de Cesaris

Χθες, Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014, ο γνωστός Ιταλός πρώην πιλότος της F1 Andrea de Cesaris έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα με τη μοτοσικλέτα του, στον περιφερειακό της Ρώμης.

 
Ο 55χρονος Andrea de Cesaris γεννήθηκε στις 31 Μαΐου του 1959, και συμμετείχε σε 214 αγώνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1, κάνοντας το ντεμπούτο του στις 28 Σεπτεμβρίου 1980. 

Έγινε γνωστός για τα πολλά ατυχήματα που είχε στην αρχή της καριέρας του (του είχαν δώσει το παρατσούκλι Andrea de... Crasheris!), αλλά και για το ρεκόρ που είχε, των περισσότερων σερί συμμετοχών (208) δίχως νίκη. Συνολικά, ανέβηκε 5 φορές στο βάθρο, είχε μία pole position, και έδρεψε 59 βαθμούς συνολικά. Ο de Cesaris είχε πετύχει δύο ακόμη αρνητικά ρεκόρ, εκείνο των περισσότερων σερί DNF (εγκαταλείψεων), με... 18 εγκαταλείψεις, τη μία μετά την άλλη, και εκείνο των περισσότερων DNF σε μια σεζόν (12)!

Παρόλο που το παρατσούκλι τον συνόδευε και αργότερα, ο de Cesaris ωρίμασε και απέκτησε σταθερότητα στα τελευταία στάδια της καριέρας του. Οι εταιρείες με τις οποίες συμμετείχε στη F1 ήταν οι Alfa Romeo, McLaren, Minardi και Sauber. Το 2005 και το 2006 συμμετείχε στο Grand Prix Masters formula, για πρώην πιλότους της F1. Ήταν παθιασμένος με την ταχύτητα, το windsurf, αλλά και τη μοτοσικλέτα.

Οι αναφορές του ιταλικού τύπου λένε πως οδηγώντας τη μοτοσικλέτα του στον περιφερειακό της Ρώμης, στην έξοδο Bufalotta, έχασε τον έλεγχο, έπεσε πάνω σε τσιμεντένιο στηθαίο και σκοτώθηκε ακαριαία. Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ