net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Στην εκκίνηση ο Lorenzo έφυγε δυνατά, ενώ Rossi και Marquez πέρασαν τον Iannone, για να βρεθούν στο κυνήγι του Jorge.

Στον τέταρτο γύρο, και αφού ο Rossi είχε αποκρούσει την επίθεση του Marquez, ο Vale ανέβασε ρυθμό, περνώντας πρώτος, με τον περυσινό πρωταθλητή στο κατόπι του.

Καταχαρούμενος ο αναβάτης θρύλος με το νούμερο 46, δήλωσε μετά τον τερματισμό πως βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα της καριέρας του.

Από πέρυσι στο Assen είχε να κερδίσει ο γιατρός, ενώ είχαν περάσει πέντε χρόνια από το 2009, όταν είχε κερδίσει επί ιταλικού εδάφους. Η μηχανή του χρόνου!

Πολύ ανεβασμένες οι Yamaha έναντι των Honda στην πίστα του Misano, με τον Lorenzo να παίρνει την pole, αλλά να χάνει το ρίσκο του σκληρού μπροστινού ελαστικού.

Πόσες φορές έχετε δει αυτή την εικόνα, γνωρίζοντας πως στον τερματισμό ο γιατρός θα ήταν πρώτος;

Μετά την πτώση του ο Marquez δέχθηκε τη βοήθεια των κριτών για να βάλει ξανά μπροστά τη μοτοσικλέτα του, είχε μείνει όμως πολύ πίσω.

Ανέβασε το συγκινημένο μηχανικό του στο βάθρο ο Rossi, καθώς ο Galbusera είναι από τους πρωτεργάτες του comeback του Ιταλού.

Πόσο πολύ το χάρηκε αυτό το ντους με σαμπάνια ο Vale; Χαρούμενος και ο Jorge, που βρέθηκε δεύτερος, χαρίζοντας το 1-2 στη Yamaha, με τρίτο τον Pedrosa.

Δυνατές μάχες έδωσε με τα Ducati των Dovizioso και Iannone ο Pedrosa, για να καταφέρει να ανέβει τελικά δύσκολα στην τρίτη θέση του βάθρου.

Rossi από τα παλιά, θριαμβεύει στο Misano!

Μια φοβερή νίκη χάρισε στους οπαδούς του ο γερόλυκος Valentino Rossi, κερδίζοντας μετά από θεαματική μάχη το GP του Misano, με τον Marquez να πέφτει, κάνοντας το πρώτο του σοβαρό λάθος για το 2014.

 
Ποιος το περίμενε; Και όμως, ο Rossi το πίστευε, και έπρεπε να έρθει η ώρα του Misano, για να αποδείξει σε όλους πως έχει ακόμα και την ταχύτητα, και την σταθερότητα, και την ανταγωνιστικότητα, ώστε να σταθεί απέναντι από τον τυφώνα που ακούει στο όνομα Marquez!

Δοκιμαστικά
Η πίστα του San Marino υποδέχθηκε τους αναβάτες του MotoGP με κακό καιρό, καθώς και οι δύο πρώτες περίοδοι των δοκιμαστικών της Παρασκευής έγιναν σε βρεγμένο οδόστρωμα. Δύσκολα τα πράγματα, πόσο μάλλον όταν η ίδια η πίστα δεν φημίζεται για το κράτημα του ασφαλτοτάπητα της, ακόμα και στο στεγνό. Παρόλα αυτά, ο Jorge Lorenzo, που τα πηγαίνει καλά στο Misano (έχει κερδίσει το GP εκεί, τα τελευταία τρία χρόνια), ήταν μέσα στην τριάδα και στα δύο δοκιμαστικά. 

Το Σάββατο, η πίστα στέγνωσε, και οι αναβάτες αναγκάστηκαν να βελτιώσουν γρήγορα τους χρόνους τους, καθώς δεν υπήρχαν περιθώρια για εκτενείς δοκιμές. Στο τέλος, η pole position πήγε στον Jorge Lorenzo, που σημείωσε χρόνο 1.33.238, 0.051 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον δεύτερο… Iannone! Τρίτος θα εκκινούσε ο Valentino Rossi, με το αστέρι της χρονιάς και πρωταθλητή του 2014 Marc Marquez να αρκείται στην τέταρτη θέση, 0.122 δευτερόλεπτα πιο πίσω. Ενδιαφέρον σκηνικό, καθώς για δεύτερο συνεχόμενο GP, απειλούνταν η απόλυτη κυριαρχία του Marquez, κάνοντας τον Καταλανό να χάνει λίγο από το… εξωγήινο status του.

Ο αγώνας
Όταν έσβησαν τα φώτα, οι περισσότεροι αναβάτες ξεκίνησαν καλά, με τον Marquez να δείχνει από νωρίς τις προθέσεις του να ανέβει το ταχύτερο δυνατόν στην κορυφή, οδηγώντας με το επιθετικό στιλ που μας έχει συνηθίσει. 

Σημειώστε πως ο Lorenzo ήταν ο μοναδικός αναβάτης από το γκρουπ των πρώτων που έτρεχε με σκληρό μπροστινό ελαστικό, ένα ρίσκο που θα του κόστιζε ακριβά. Ο Rossi πέρασε άμεσα τον Iannone, για να βρεθεί δεύτερος, ενώ το ίδιο έκανε και ο Marquez, περνώντας τρίτος, πίσω από τον γιατρό. Ο Lorenzo οδηγούσε την κούρσα, προσπαθώντας να ξεφύγει από τους διώκτες του, κάνοντας μια μικρή διαφορά στον δεύτερο γύρο, όμως η κατάσταση άλλαξε άρδην τη στιγμή που ο Marquez έκανε την κίνηση του, και προσπέρασε τον Rossi στην Tramonto. Από εκείνη τη στιγμή, ήταν λες και εμφανίστηκε ένας Rossi από τα παλιά, καθώς ο απίστευτος Ιταλός αμφισβήτησε εμφατικά τον Marquez, δείχνοντας μας πως υπάρχει ψωμί ακόμα στο γερόλυκο! Ο γιατρός απάντησε αστραπιαία στην προσπέραση του Marquez, καθώς βρέθηκε δίπλα στον Ισπανό στην έξοδο της στροφής, καταφέρνοντας να περάσει και πάλι μπροστά στην πίσω ευθεία. Η απόπειρα του «μαθητή» Marquez να προσπεράσει τον «δάσκαλο» Rossi επαναλήφθηκε ένα γύρο αργότερα, πάλι στην τέταρτη στροφή της πίστας, αλλά ο Rossi επανέλαβε και εκείνος την κίνηση του, περνώντας δεύτερος ξανά. Πανικός! 

Οι Ιταλοί ούρλιαζαν από ενθουσιασμό στις εξέδρες, καλύπτοντας με τους αλαλαγμούς τους οποιονδήποτε άλλο ήχο. Περιμένετε όμως, γιατί ο πανικός θα είχε και φοβερή συνέχεια. Αντί να επωφεληθεί ο Lorenzo από τη μάχη Rossi-Marquez, ξαφνικά άρχισε να πηγαίνει με... την όπισθεν, καθώς από τη μία δεν του βγήκε το ρίσκο με το σκληρό ελαστικό, από την άλλη ο Rossi ανέβασε ρυθμό, οδηγώντας σαν δαιμονισμένος, πιάνοντας τον ομόσταυλο του, και προσπερνώντας τον στον τέταρτο γύρο του αγώνα. Στην έξοδο, ο γιατρός ανοίχτηκε λίγο, επιτρέποντας στον Jorge να περάσει και πάλι μπροστά, αλλά στην Tramonto ο Vale πέρασε τον Lorenzo στα φρένα, και δεν κοίταξε ξανά πίσω. Πραγματική καταιγίδα Rossi, που τους πήρε όλους και τους σήκωσε! 

Στη συνέχεια, ο Marquez πέρασε με τη σειρά του τον Lorenzo, που έδειχνε να μην μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό των 2 πρώτων. Ήταν εμφανές πως ο Rossi οδηγούσε στο όριο, όμως το ίδιο συνέβαινε και με τον Marquez, με τους δύο κορυφαίους αναβάτες να μοιράζουν ισόποσα θέαμα, και αγωνία. Κι εκεί που όλοι αναρωτιόνταν αν θα μπορούσε να κάνει κάποια προσπέραση ο αναβάτης της Repsol Honda, στον 10 γύρο ο Marquez έχασε γλυκά το μπροστινό, πέφτοντας στην Tramonto (σημαδιακή στροφή)! Μετά το lowside του, ο Marquez σηκώθηκε άμεσα, σπρώχνοντας απελπισμένα την RC213V του να πάρε μπροστά, όμως χρειάστηκε τη βοήθεια τριών κριτών για να τα καταφέρει, και τότε είχε βρεθεί 20ος, τελευταίος όλων, και με μεγάλη απόσταση από τον 19ο αναβάτη. Ήταν το πρώτο σοβαρό λάθος του Marquez για φέτος, με τον προπορευόμενο αναβάτη στη βαθμολογία να βάζει κάτω το κεφάλι του, και να καταφέρνει τελικά να τερματίσει 15ος, παίρνοντας ένα βαθμό. Ο Rossi συνέχισε να γυρίζει ταχύτατα, για να δει την καρό σημαία πρώτος, παίρνοντας την πρώτη του νίκη από πέρυσι (στο Assen), και την πρώτη νίκη επί ιταλικού εδάφους από το… 2009! Ο Lorenzo έκανε το 1-2 για τη Yamaha, με τον Pedrosa να συμπληρώνει το βάθρο. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν τα 2 Ducati των Dovizioso και Iannone, και η περιφερειακή Yamaha του Pol Espargaro. Πτώσεις στον αγώνα είχαν ο Bradl, ο Aleix Espargaro, o Danilo Petrucci και ο Mike di Meglio. 

Με τη νίκη του αυτή, ο πανευτυχής Rossi έγινε ο μοναδικός αναβάτης που πέρασε τους 5.000 βαθμούς στις 3 κατηγορίες των GP μοτοσικλέτας (έχει πλέον 5.012), με 4.070 βαθμούς να προέρχονται από τη μεγάλη κατηγορία. Στη βαθμολογία του 2014, ο Marquez προηγείται με 289 βαθμούς, δεύτερος είναι ο Pedrosa με 215, και μόλις ένα βαθμό πιο πίσω, με 214, βρίσκεται ο Valentino Rossi. Ο Jorge Lorenzo είναι τέταρτος με 177 βαθμούς, και την πεντάδα κλείνει ο Dovizioso, με 142.


 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ