net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

O παγκόσμιος πρωταθλητής Sylvain Guintoli με τον άσο στο φέρινγκ στις πρώτες του δοκιμές με το CBR στη Jerez.

Περίοδος προσαρμογής στα δεδομένα του CBR1000RR ήταν κυρίως το 4ήμερο δοκιμών για τον 22χρονο Ολλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή WSS, Michael Van der Mark.

Ο μεγάλος (Guintoli αριστερά) και ο μικρός πρωταθλητής, σε στιγμές χαλάρωσης.

Pata Honda: Τέλος δοκιμών στη Jerez

Στην πίστα της Jerez πραγματοποίησε δοκιμές και η ομάδα της Pata Honda. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Sylvain Guintoli (WSBK) και Michael van der Mark (WSS) έδειξαν ικανοποιημένοι από τη νέα τους μοτοσικλέτα.

 
Αυτό ήταν το πρώτο τεστ των δύο παγκόσμιων πρωταθλητών με το Honda CBR1000RR Fireblade SP το οποίο διήρκησε τέσσερις ημέρες και τελείωσε χθες, Πέμπτη. Οι αναβάτες της Pata Honda αντιμετώπισαν προβλήματα με τον καιρό, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες που δοκίμασαν στην ισπανική πίστα, στο τέλος όμως έδειξαν ικανοποιημένοι από αυτή την πρώτη επαφή.

Ο Guintoli με το νούμερο ένα στο φέρινγκ του CBR, για πρώτη φορά στην καριέρα του, επικεντρώθηκε αρχικά στις ρυθμίσεις του κινητήρα και στο να συνηθίσει τη νέα του μοτοσικλέτα που είναι προφανώς πολύ διαφορετική από το Aprilia RSV4 που οδηγούσε πέρσι. Οι πρώτες του εντυπώσεις από το ιαπωνικό superbike ήταν θετικές ενώ δεν παρέλειψε να προσφέρει και τις πολύτιμες παρατηρήσεις του στους μηχανικούς της Pata Honda. Ο Γάλλος θα έχει φέτος και νέο crew chief, τον Flavio Prodolliet.

Από την άλλη ο 22χρονος van der Mark είχε την καλύτερη ευκαιρία για να γνωριστεί με μια εντελώς νέα κατηγορία και με μια μοτοσικλέτα, σαφώς ισχυρότερη από το 600άρι που οδηγούσε πέρσι. Για αυτό το λόγο περιόρισε και τη χρήση των ηλεκτρονικών βοηθημάτων στο ελάχιστο δυνατό ανεβάζοντας σταδιακά την παρέμβασή τους. Ο Ολλανδός έχει ωστόσο κάποια εμπειρία από superbike: τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στις 8 ώρες της Suzuka επίσης με Honda CBR1000RR Fireblade.

Sylvain Guintoli: «Ήταν μια πολύ θετική πρώτη επαφή με τη νέα μου ομάδα και το CBR. Είναι ξεκάθαρα μια διαφορετική μοτοσικλέτα από εκείνη που οδηγούσα τα τελευταία δύο χρόνια οπότε αυτό το τεστ ήταν μια γνωριμία με το Honda και με τα δυνατά του σημεία. Κάναμε πολλά πράγματα για να μάθουμε πώς αντιδρά η μοτοσικλέτα σε μια σειρά από καταστάσεις. Έτσι, μπορεί το γυρολόγιο να μην είναι κάτι που προκαλεί ενθουσιασμό, ωστόσο στη Jerez κάναμε τη βασική δουλειά και έχουμε μια πολύ καλή εικόνα για την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε στις επόμενες δοκιμές. Ήταν επίσης πολύ καλό που γνώρισα τους μηχανικούς, τους τεχνικούς αλλά και την υπόλοιπη ομάδα αυτή την εβδομάδα. Διασκεδάσαμε αρκετά και η ατμόσφαιρα είναι ήδη πολύ καλή μεταξύ μας.»

Michael van der Mark: «Όταν ανέβηκα στη μοτοσικλέτα τη Δευτέρα ήταν σίγουρα διαφορετική, αλλά πραγματικά διασκέδασα σε αυτό το πρώτο τεστ! Ο καιρός δεν ήταν πολύ καλός αλλά ξεκίνησα τις δύο πρώτες ημέρες χωρίς ηλεκτρονικά, για να αποκτήσω καλύτερη αίσθηση για τη μοτοσικλέτα αλλά και τα νέα επίπεδα ισχύος. Την Τετάρτη χρησιμοποίησα λίγα ηλεκτρονικά και κάναμε κάποιες πολύ μεγάλες αλλαγές για να δούμε πώς αντιδρά κάθε μέρος ξεχωριστά, οπότε αυτό ήταν πολύ χρήσιμο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με όλα αυτή την εβδομάδα και χαρούμενος με τους χρόνους μου με φθαρμένα ελαστικά. Την Τετάρτη χρησιμοποίησα και ελαστικά κατατακτήριων δοκιμών και ήμουν σε θέση να γυρίζω ένα δευτερόλεπτο ταχύτερα, κάτι άλλωστε που νομίζω ότι το περιμέναμε. Τώρα  επιστρέφω στην προπόνηση για όλο τον Δεκέμβριο, πριν επιστρέψω στη μοτοσικλέτα στα μέσα Ιανουαρίου, του μήνα που θα έχει πολλή δουλειά.»

Pieter Breddels (Τεχνικός διευθυντής Pata Honda): «Αυτή η εβδομάδα ήταν πολύ καλή, αν και ο καιρός εδώ στη Jerez δεν ήταν. O Sylvain ήταν πολύ γρήγορος στο βρεγμένο την τελευταία ημέρα και ήμασταν σε θέση να δοκιμάσουμε διαφορετικές χαρτογραφήσεις για τον κινητήρα, όπως και διαφορετικές ρυθμίσεις για τον συμπλέκτη και το πλαίσιο και τις αναρτήσεις.
Στο στεγνό την Τρίτη το απόγευμα και την Τετάρτη, «παίξαμε» αρκετά με το CBR και έπρεπε να δουλέψουμε με πολύ διαφορετικό τρόπο σε σχέση με αυτόν που είχε συνηθίσει ο Sylvain. Κάναμε όμως καλή πρόοδο και για κάποια σημεία που δούλευαν καλά εξαρχής γυρίσαμε στο αρχικό set up της μοτοσικλέτας. Ο Michael δεν ήταν πολύ γρήγορος στη βροχή αλλά η απόδοση του ήταν πολύ καλή στο στεγνό και είμαστε πολύ χαρούμενοι με την πρώτη του επαφή με τη μοτοσικλέτα. Κανένας από τους δύο αναβάτες δεν εντόπισε κάποιο μεγάλο πρόβλημα και ανυπομονούμε για ακόμη περισσότερη θετική πρόοδο τον Ιανουάριο που θα πραγματοποιήσουμε το «βαρύ» πρόγραμμα δοκιμών.»

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ