net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αυτήν την εικόνα δεν αναμένεται να την ξαναδούμε πριν το Le Mans στα μέσα Μαΐου.

Ο Pedrosa εκτός Jerez, ο Marquez το παλεύει

Επισήμως η Repsol Honda ανακοίνωσε πως ο Dani Pedrosa δε θα συμμετάσχει ούτε στο Ισπανικό GP στο Jerez το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ ο Marc Marquez είναι αισιόδοξος πως θα μπορέσει να δώσει το παρόν.

 

Για τρίτο κατά σειρά αγώνα ο Dani Pedrosa θα παραμείνει εκτός δράσης, καθώς η αποθεραπεία στο εγχειρισμένο του χέρι πηγαίνει μεν καλά, αλλά δεν είναι ακόμη σε αρκετά καλή κατάσταση για να δεχτεί τις τρομακτικές πιέσεις ενός αγώνα MotoGP. Στη θέση του θα αγωνιστεί ο Hiroshi Aoyama για μια ακόμη φορά, όπως επίσης συνέβη σε ΗΠΑ και Αργεντινή. Η επιστροφή του καθορίστηκε για τη Γαλλία και το Le Mans στα μέσα του Μάη. Εκτός απροόπτου.

Όσον αφορά στον Marc Marquez, το θέμα του συγκεντρώνει το περισσότερο ενδιαφέρον αυτόν τον καιρό καθώς ο ξαφνικός τραυματισμός του στο μικρό δάκτυλο του αριστερού χεριού έχει θέσει εν αμφιβόλω τη συμμετοχή του στο Jerez. Εγχειρίστηκε το περασμένο Σάββατο στη Βαρκελώνη και ήδη βρίσκεται σε πορεία αποθεραπείας, θα πάει κανονικά στο Jerez και η πορεία του θα εξαρτηθεί από τις αλλεπάλληλες ιατρικές εξετάσεις που θα κάνει επιτόπου στην πίστα μετά από κάθε session. Κοινώς, την Παρασκευή το πρωί δε θα γνωρίζει αν θα ξαναμπεί στην πίστα την Παρασκευή το απόγευμα κ.ο.κ. Ο ίδιος πάντως δηλώνει ότι θα τρέξει στον αγώνα, όπως ανέφερε ο Livio Suppo του HRC σε σχετική ερώτηση. Ο Ιταλός μετέφερε την πεποίθηση του Ισπανού αναβάτη πως το πρόβλημα δεν πρόκειται να τον επηρεάσει ιδιαίτερα καθώς αυτό το δάκτυλο δεν τον χρησιμοποιεί και πολύ. Μακάρι να έχει δίκιο. Για παν ενδεχόμενο, ο Κousuke Akiyoshi θα είναι παρών και έτοιμος να αναλάβει τη μοτοσικλέτα του πρωταθλητή, εφόσον αυτός δε μπορέσει να αγωνιστεί.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στην Αγγλική εφημερίδα The Guardian λίγες μέρες πριν σπάσει το δάκτυλό του, ο Marc Marquez μιλούσε για το πόσο εκτιμά τον Rossi και πόσο καλή σχέση έχουν μεταξύ τους: "Όταν ήμουν μικρός είχα όλα τα μοντελάκια των μοτοσικλετών του Rossi. Ήμουν μεγάλος οπαδός του. Μου αρέσει ο τρόπος που οδηγεί, όπως και ο τρόπος που συμπεριφέρεται εκτός πίστας. Ο Valentino ήταν το σημείο αναφοράς μου και τώρα απολαμβάνω πολύ τις μάχες μαζί του.

"Έχουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης. Όταν έχεις μια μάχη τότε απολαμβάνεις τον αγώνα. Ένα από τα ωραιότερα πράγματα είναι η προσπέραση και μας αρέσει και στους δύο. Για αυτό φέτος η σεζόν είναι τόσο πολύ ενδιαφέρουσα, γιατί ο Valentino είναι σε καλό επίπεδο κι εγώ θα επιστρέψω δυνατά. Τα Ducati είναι επίσης εδώ."

Και, για να επιβεβαιώσει πως έχουν ακριβώς τον ίδιο τρόπο σκέψης, φρόντισε να κλείσει τη συνέντευξη με ένα ωραιότατο καρφάκι ψυχολογίας για τον μεγάλο του αντίπαλο: "Θα συνεχίσω να πιστεύω [πως μπορώ να πάρω έναν τρίτο συνεχόμενο τίτλο] μέχρι να είναι βαθμολογικά αδύνατον. Αλλά ο Valentino είναι πολύ αποφασισμένος. Το ξέρει πως αυτή θα μπορούσε να είναι η τελευταία του ευκαιρία. Θα τον παλέψω μέχρι τέλους." Το πιάσατε, έτσι;

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ