net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Έσκισε ο Dovizioso, την πρώτη μέρα δοκιμαστικών, καβάλα στο Ducati του. Είχε βέβαια και τη βοήθεια του extra soft πίσω ελαστικού, που δικαιούται.

Πολύ καλά ξεκίνησε τα δοκιμαστικά της Ιαπωνίας ο Jorge Lorenzo, με το δεύτερο ταχύτερο χρόνο.

Πέμπτος ταχύτερος χρόνος για το Valentino Rossi, την πρώτη μέρα των δοκιμαστικών.

Πώς τα πήγε ο Marquez; Χάλια! Πτώση στα πρώτα δοκιμαστικά, ενώ στους συνδυαστικούς χρόνους ήταν μόλις έκτος! Υπομονή βέβαια, είναι νωρίς ακόμα.

O Dovizioso ταχύτερος την 1η μέρα στην Ιαπωνία

Μετά από τις 2 περιόδους δοκιμαστικών της πρώτης ημέρας, στην Ιαπωνία, για το GP του Motegi -όπου ο Marquez έχει την 1η ευκαιρία του 2014 να διατηρήσει τον τίτλο του- ταχύτερος αναβάτης ανεδείχθη ο Dovizioso.

 
Στα πρώτα δοκιμαστικά (FP1), ήταν ο Jorge Lorenzo που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, με 1.45.838, με δεύτερο τον Marc Marquez, 0,166 δευτερόλεπτα πιο πίσω, και τρίτο τον Andrea Dovizoso, 0,234 πίσω από το χρόνο του Lorenzo. 

Ο Dani Pedrosa κατάφερε να γλιτώσει την τούμπα στα FP1, όταν στα φρένα της 11 είχε ένα τρελό endo! Αντίθετα, ο Marquez δεν τη γλίτωσε, και έπεσε, πάλι στα πρώτα δοκιμαστικά, όταν δεν κατάφερε να φρενάρει στην 5. Σίγουρα αυτή δεν ήταν η καλύτερη αρχή για το GP της Ιαπωνίας, όπου θα έχει την πρώτη ευκαιρία της χρονιάς να πάρει τον τίτλο του 2014.

Στα δεύτερα δοκιμαστικά (FP2), το extra soft πίσω ελαστικό του Dovizioso φαίνεται πως έκανε τη διαφορά, με τον Ιταλό αναβάτη της Ducati να σημειώνει χρόνο 1.45.140, παίρνοντας την πρωτιά για την 1η μέρα. Ακολούθησε ο Lorenzo, που με χρόνο 1.45.580 ήταν δεύτερος για την 1η μέρα, και τρίτος στα δύο σετ δοκιμαστικών... ο Bradl, με 1.45.637! Τέταρτος ήταν ο Pedrosa, πέμπτος ο Rossi, και... μόλις έκτος ο Marquez -το άγχος κορυφώνεται.

Πτώσεις είχαν ο τοπικός Hiroshi Aoyama, αλλά και ο Hector Barbera.

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ