net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το Νέο Safety Car στο MotoGP ανήκει επίσης στην BMW.

Πολλές είναι οι βελτιώσεις σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό το πίσω μέρος μες την μεγάλη αεροτομή.

Τα χρώματα της M Divison κάνουν το M2 να δίνει πολύ ξεχωριστό.

370 ίππους αποδίδει το BMW M2 Coupe Safety Car.

Buckets της Recaro, ζώνες έξι σημείων και roll cage, όλα μέρος του εξοπλισμού του M2 Coupe.

Η επένδυση από αλκαντάρα είναι άλλο ένα σημείο που διαχωρίζει το συγκεκριμένο M2 από το μοντέλο παραγωγής.

Νέο Safety Car στο MotoGP

Τι δουλειά έχει αυτό το αυτοκίνητο στο MOTO Τρίτη; Είναι το νέο BMW M2 Coupe, το νέο επίσημο αυτοκίνητο ασφάλειας στο MotoGP και επειδή είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό είπαμε να το μοιραστούμε μαζί σας.

 
Η σχέση μας με τα αυτοκίνητα είναι περιορισμένη πρέπει να ομολοφήσουμε. Ωστόσό, μερικές φορές είναι κάποια που μας τραβάνε την προσοχή, πόσο μάλλον όταν έχουν να κάνουν άμεσα με τον κόσμο των δύο τροχών, όπως το εικονιζόμενο BMW M2 Coupe. Το νέο μοντέλο της γερμανικής εταιρίας παρουσιάστηκε μόλις πριν από ένα μήνα και πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι θα αποτελέσει και το επίσημο αυτοκίνητο ασφάλειας στο “δικό” μας Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας και μάλιστα στην κορυφαία κατηγορία. Η BMW έχει παράδοση με τα αυτοκίνητα ασφάλειας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αφού τα προμηθεύει ανελλιπώς από το 1999, τα τελευταία δηλαδή 17 χρόνια.

Το M2 Coupe προετοιμάστηκε ειδικά για το νέο του ρόλο από το αγωνιστικό τμήμα της BMW, γνωστό ως M Division. Πέρα από τα συστήματα που φέρει για να χαρακτηριστεί ως Safety Car (φάρος, σειρήνα, ασύρματο ένα σκασμό αισθητήρες κ.α.) το M2 έχει δεχτεί και πολλές άλλες βελτιώσεις στο πλαίσιο, τις αναρτήσεις και τα φρένα του. Σίγουρα το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ο κλωβός ασφαλείας, ενώ πράγματα που δεν βλέπουμε και αξίζουν αναφοράς είναι τα κεραμικά-ανθρακονημάτινα φρένα από τις M3/M4, οι αναρτήσεις M Performance και τα αγωνιστικά ελαστικά της Michelin. 

Σχεδόν αγωνιστικό δηλαδή το M2 Coupe, στα λαχταριστά χρώματα του M Division, κάτι που φαίνεται και στο εσωτερικό του με τον κεντρικό διακόπτη για το ρεύμα, τα πολύ όμορφα bucket καθίσματα και τις ζώνες 6 σημείων. 

Καλά τα πηγαίνει και στον τομέα των επιδόσεων αφού ο εν σειρά εξακύλινδρος που χρησιμοποιεί έχει χωρητικότητα τριών λίτρων, φέρει δύο turbo και αποδίδει 370 ίππους.

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ