net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Έξω έμεινε την 1η μέρα του τεστ, ίσα που μπήκε τη 2η, και την τρίτη σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο με την... παλιά του μοτοσικλέτα. Marc Marquez!

Έχασε την πρώτη θέση στο τριήμερο τεστ της Valencia για μόλις 0.002 του δευτερολέπτου ο Jorge Lorenzo.

Φοβερή απόδοση έπιασαν οι αναβάτες της Tech3, με τον Pol Espargaro εδώ να είναι ο τρίτος ταχύτερος αναβάτης του τεστ!

Μόλις 6ος ταχύτερος ο Valentino Rossi, πίσω τόσο από τα εργοστασιακά Honda, πίσω από τον Lorenzo, πίσω και από τα Yamaha της Tech3.

O Andrea Iannone είναι ταχύτατος, και ήθελε μια μοτοσικλέτα για να το αποδείξει με τον καλύτεορ τρόπο. Πλέον με την εργοστασιακή Ducati δείχνει τα δόντια του.

Καλύτερα από τις 2 νεοεισερχόμενες εταιρείες τα πήγε η Suzuki, με τον Aleix Espargaro 12ο ταχύτερο, και τον Maverick Vinales 21ο.

MotoGP Valencia test: 3η μέρα δοκιμών

Μπορεί την πρώτη μέρα των δοκιμών να έκανε γύρους επίδειξης με τον αδελφό του, τη δεύτερη να μπήκε μόλις για 16 βρεγμένα γυράκια, αλλά την τρίτη μέρα του τεστ της Valencia, ο Marc Marquez τα πήρε όλα κι έφυγε.

 
Μόλις 0,002 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Jorge Lorenzo ήταν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2013&2014, όμως ο χρόνος του Lorenzo είχε σημειωθεί την πρώτη μέρα, με πολύ καλύτερες συνθήκες. Την τρίτη μέρα, ο αναβάτης της Yamaha βρέθηκε τρίτος, 0,191 δευτερόλεπτα πίσω από τον χρόνο του Marquez. Και κάτι ακόμα. Σημειώστε πως ο Baby Champ σημείωστε τον ταχύτερο χρόνο του με τη μοτοσικλέτα του 2014, ενώ δήλωσε πως δεν του άρεσε πολύ το RS213V του 2015, και χρειάζεται αρκετές βελτιώσεις.

Με χρόνο 1.30.973, ο Marc Marquez βρέθηκε πρώτος τόσο την τρίτη μέρα, όσο και το τριήμερο, μπροατά από τον team mate του, Dani Pedrosa (τέταρτος ταχύτερος το τριήμερο), και με τρίτο ταχύτερο αναβάτη τον Jorge Lorenzo (δεύτερος ταχύτερος το τριήμερο). Σημειώστε πως μόνο οι Marquez και Lorenzo κατάφεραν να ρίξουν τους χρόνους τους κάτω από το 1.31.

Ο Valentino Rossi δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από τον 6ο ταχύτερο χρόνο του τριημέρου, ενώ καλύτερα τα κατάφεραν οι 2 αναβάτες της περιφερειακής ομάδας της Yamaha! Ο Pol Espargaro ήταν ο τρίτος ταχύτερος αναβάτης στα συνδυαστικά αποτελέσματα του τεστ, και ο Bradley Smith ήλθε πέμπτος! Σίγουρα ο "γιατρός" δεν πρέπει να είναι καθόλου ευχαριστημένος.

Στο στρατόπεδο της Ducati, ταχύτερος όλων ήταν ο εργοστασιακός πλέον Andrea Iannone, στην 7η θέση του τεστ, όγδοος ακολούθησε ο ομόσταυλός του, Andrea Dovizioso, κι ένατος ο Danilo Petrucci της περιφερειακής ομάδας Pramac Racing.

Ταχύτερος περιφερειακός αναβάτης για τη Honda ήταν ο Cal Crutchlow της CWM LCR Honda, που βρέθηκε 0,801 δευτερόλεπτα πίσω από το χρόνο του Marquez. 

Όσον αφορά τις νεοεισερχόμενες Suzuki και Aprilia, φοβερό χρόνο έκανε ο Aleix Espargaro της Suzuki, με τον 12ο καλύτερο χρόνο του τεστ, 1 μόλις δευτερόλεπτο πίσω από τον Marquez. Ο team mate του, Maverick Vinales δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά, και βρέθηκε 21ος. Από τη μεριά της Aprilia, η μοτοσικλέτα σίγουρα θέλει πολλή δουλειά, ενώ οι υπεύθυνοι της ομάδας ανακοίνωσαν πως έρχονται σύντομα τεχνικές καινοτομίες όπως πνευματικές βαλβίδες και seamless κιβώτιο, καινοτομίες που αναμένεται να ρίξουν σημαντικά τους χρόνους των αναβατών. Καλύτερος με διαφορά από τους "Απριλιανούς" ήταν ο Alvaro Bautista με μια ενθαρρυντική 18η θέση.

Loris Baz, Eugene Laverty, και Jack Miller, θέλουν φαίνεται αρκετή δουλειά για να προσαρμοστούν στα τέρατα του MotoGP, καταλαμβάνοντας τις πιο πίσω θέσεις (23, 24 & 25).
 
Η Τετάρτη 12/11/2014 ήταν η τελευταία μέρα του τεστ της Valencia για τους αναβάτες του MotoGP, ενώ σειρά έχουν ιδιωτικά τεστ για ορισμένες ομάδες σε Jerez και Sepang, πριν την απαγόρευση δοκιμών που αρχίζει το Δεκέμβριο.


 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ