net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πρώτη νίκη φέτος για τον Dani Pedrosa!

Με εντυπωσιακή αποφασιστικότητα, ο Pedrosa, κρατήθηκε στην πρώτη θέση χωρίς να δώσει περιθώρια στον Jorge Lorenzo.

Έπειτα από την προσπέραση του Rossi, ο Marquez δεν επιχείρησε να παλέψει για το τρίτο σκαλί.

Η Movistar Yamaha, τώρα τελευταία, έχει πάρει τα πάνω της με συνεχείς παρουσίες στο βάθρο εις διπλούν!

Με λίγη ακόμα προσπάθεια, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κανονικό χαμόγελο. Είναι σε καλό δρόμο ο Ισπανός!

MotoGP: Ο Pedrosa έσπασε την μονοτονία

Κι εκεί που αναρωτιόμασταν αν θα συνεχίσει ο Marquez να σπάει ρεκόρ με τις απανωτές νίκες του, ο δεύτερος αναβάτης της Honda, Dani Pedrosa, περίμενε τον αγώνα της Τσεχίας να μας πείσει για το αντίθετο.

 
Στην δεύτερη θέση ακολούθησε ο Jorge Lorenzo και τρίτος ο Valentino Rossi της Yamaha Movistar. Ο Marc Marquez είδε την καρό σημαία αυτή τη φορά από την τέταρτη θέση, κάτι που σήμανε και την πρώτη φορά για τον νεαρό Ισπανό που τερμάτισε εκτός πρώτης θέσης. Πόσο μάλλον εκτός βάθρου!

Πρώτος στην στροφή, μετά από μια πολύ καλή εκκίνηση, μπήκε Andrea Iannone έχοντας πίσω του τον Andrea Dovizioso. Οι δυο τους κρατήθηκαν στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου.

Λίγο πιο πίσω, οι Pedrosa, Marquez, Lorenzo και Rossi ξεκίνησαν να ανταλλάσσουν θέσεις, με τον Lorenzo να κάνει πρώτος την κίνηση στον δεύτερο γύρο, προσπερνώντας του δύο αναβάτες της Ducati και παίρνοντας το προβάδισμα. Για την πέμπτη θέση μάχονταν οι Marquez και Rossi, ενώ ο Pedrosa «διάβαζε» τις γραμμές του Dovizioso και κατάφερε να τον προσπεράσει πριν το τέλος του γύρου. Αμέσως μετά προχώρησε προς τον Iannone, τον οποίο προσπέρασε επίσης και έπειτα ξεκίνησε να καταστρώνει τα σχέδιά του για να αποσπάσει την πρώτη θέση από τον Jorge Lorenzo που προσπαθούσε να χτίσει μια διαφορά από νωρίς.

Με τον Dovizioso να χάνει θέσεις, οι Rossi και Marquez εξακολουθούσαν να μονομαχούν, αυτή τη φορά για μια θέση στο βάθρο. Στην αρχή, ο Marquez πέρασε μπροστά από τον Rossi και ξεκίνησε να πιέζει τον Iannone για την τρίτη θέση, όμως ο Ιταλός δεν το έβαλε κάτω τόσο εύκολα, δίνοντας μια δυναμική μάχη με μπόλικες επαφές πάνω στις στροφές. Ο Rossi από την άλλη παραμόνευε στην πέμπτη θέση, παρακολουθώντας τις προσπάθειες των... πιτσιρικάδων μέχρι που ο Iannone άρχισε να ξεμένει από λάστιχα, κάτι που τον ανάγκασε να ρίξει σημαντικά τον ρυθμό του και να αφήσει τον Γιατρό να κάνει τη δουλειά του.

Η διαφορά που προσπαθούσε να χτίσει ο Lorenzo δεν φάνηκε αρκετή για τον Pedrosa αφού, μετά από πέντε γύρους αγώνα, κατάφερε να τον φτάσει και να τον προσπεράσει με τόλμη για την πρώτη θέση.

Κοντά στα μισά του αγώνα, ο Rossi αποφάσισε να μειώσει την διαφορά του από τον Marquez και να πιέσει για την τρίτη θέση. Έτσι και έκανε, αφού πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον Ισπανό και με την πρώτη ευκαιρία τον προσπέρασε. Μετά από αυτό, ο Marquez δεν απομακρύνθηκε και πολύ από τον Rossi, όμως δεν φάνηκε να μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω για να αποσπάσει και πάλι την χαμένη θέση, οδεύοντας έτσι μέχρι τον τερματισμό.

Αν και όχι πια πρώτος και δεύτερος, οι Dovizioso και Iannone, συνέχισαν την μάχη τους για την πέμπτη θέση, με τις δυο Ducati να ανταλλάσσουν θέσεις κατά τη διάρκεια του τελευταίου γύρου και τον Iannone να καταφέρνει να περάσει τελικά τη γραμμή του τερματισμού πέμπτος.

Λιγοστές ήταν οι πτώσεις σε αυτόν το γύρο του πρωταθλήματος. Μία από αυτές ήταν του Pol Espargargo και δεύτερη αυτή του Cal Crutchlow που, παρά την επιστροφή του στην πίστα, η Ducati δεν φαίνεται να τον θέλει πάνω στη σέλα της...

Έτσι λοιπόν ο Marquez, δίχως άγχος και με διαφορά 77 πόντων από τον Dani Pedrosa, συνεχίζει να διεκδικεί τον τίτλο (απλά όχι πλέον ανίκητος).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ