net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Οποιοσδήποτε από τους τρεις πρώτους θα μπορούσε να έχει νικήσει. Τελικά επικράτησε ο εξυπνότερος.

Όσο έβρεχε ο Rossi έκανε τέτοιες αποστάσεις από τον Lorenzo. Με το λάθος του έχασε για πρώτη φορά το βάθρο φέτος.

Από αριστερά: Bradley Smith, Marc Marquez και Scott Redding. Άγνωστο αν και πότε θα ξαναδούμε αυτή τη σύνθεση στο βάθρο.

Στο Misano ο αγώνας ήταν πολύ όμορφος.

Είπαμε, στο Misano ο αγώνας ήταν πανέμορφος.

Για να το εμπεδώσουμε, στο Misano ο αγώνας μας έκοψε την ανάσα.

MotoGP Misano: Θέλει και τύχη

Όταν άνοιξαν οι ουρανοί στο Misano, ο Rossi θα πρέπει να ευχαριστούσε κάθε θεό. Λίγο αργότερα πετούσε το δωράκι στα σκουπίδια, για να του ξανάρθει αυτό ουρανοκατέβατο. Αν έχεις τύχη...

 
Η βροχή είχε αποδειχθεί πολύτιμη σύμμαχος του Valentino Rossi στην Αγγλία, καθώς στο στεγνό δεν απειλούσε τους Jorge Lorenzo, Marc Marquez. Στις υγρές συνθήκες ωστόσο ο Ιταλός γυρνούσε πιο γρήγορα από όλους τους αντιπάλους του ως τη νίκη.
Στο Misano όσο ήταν στεγνό βρισκόταν πάλι πίσω τους. Στην pole position ο Lorenzo, στη δεύτερη θέση ο Marquez, τρίτος ο Rossi και τέταρτος ο Dani Pedrosa, ενώ πίσω τους όλοι υπόλοιποι σε έναν φαινομενικά άλλον αγώνα.

Όλα άλλαξαν με την εκκίνηση. Οι τέσσερεις "εξωγήινοι" έφυγαν με τη σειρά εκκίνησης, ο Rossi από τον τρίτο γύρο άφησε τον Pedrosa πίσω και κάπου εκεί άρχισαν οι ψιχάλες. Λίγο αργότερα είχε γίνει σαφές πως τα σλικ λάστιχα ήταν εισιτήριο για τις αμμοπαγίδες, έτσι όλοι μαζί μπήκαν στα πιτς για αλλαγή σε βρόχινα.

Ο Rossi τα έκανε μαντάρα εδώ, καθώς βγήκε από τα πιτς σχεδόν 3 δευτερόλεπτα πίσω. Τώρα όμως έβρεχε και ο Γιατρός χρειάστηκε ελάχιστο χρόνο να φτάσει και να περάσει τους πρωτοπόρους, προκαλώντας παραλήρημα στους 92.000 συμπατριώτες του που είχαν γεμίσει το World Circuit Marco Simoncelli, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τη γενέτειρα του Rossi, Tavullia.

Όσο η βροχή έπεφτε αυτός άνοιγε διαφορά. Αυτή τη φορά ήταν ο Lorenzo που έμεινε σχετικά κοντά, ενώ ο Marquez έχανε συνεχώς έδαφος. Ομοίως σε δυσκολίες είχε μπει και ο Pedrosa, που από διεκδικητής του βάθρου είχε μπλέξει σε μια μάχη με τα δύο εργοστασιακά Ducati και κάμποσους άλλους αναβάτες, όπως ο Danilo Petrucci - ο οποίος ως ανταμοιβή για το βάθρο του στο Silverstone πήρε μια αναβαθμισμένη Ducati GP14.

Μερικούς γύρους αργότερα ωστόσο η βροχή σταμάτησε και η στεγνή αγωνιστική γραμμή άρχισε να διαλύει βρόχινα λάστιχα. Μάλιστα, καθώς το Misano είναι φρεσκοστρωμένο, οι ομάδες έβαλαν τις πιο μαλακές βρόχινες γόμες μη γνωρίζοντας τι θα συναντήσουν με τη νέα άσφαλτο. Μετά από έναν-δυο γύρους στο στεγνό, τα λάστιχα πλέον έφτυναν κομμάτια.

Σύντομα άρχισε ξανά το γαϊτανάκι των πιτς. Ενώ είχαν μπει όλοι, Rossi και Lorenzo έμεναν έξω με τα βρόχινα, χάνοντας πάνω από 8 δευτερόλεπτα ανά γύρο από τον Marquez που είχε αλλάξει τη σωστή στιγμή. Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση έγινε ακόμη μεγαλύτερη για τον Rossi που μπήκε έναν γύρο μετά τον Lorenzo, με αποτέλεσμα όταν βγήκε ξανά στην πίστα να είναι πέμπτος, 15 ολόκληρα δευτερόλεπτα μακριά από τον τέταρτο. Το τραγικό λάθος του Rossi θα μπορούσε να σημάνει απόλυτη ανατροπή στην κατάταξη αν ο αντίπαλός του το κεφαλαιοποιούσε με μια δεύτερη θέση.

Για πολύ μεγάλη τύχη του Ιταλού, ο Lorenzo έκανε το λάθος στον πρώτο του γύρο με σλικ λάστιχα. Στην αριστερή στροφή 15, προερχόμενος από μια αλληλουχία δεξιών, πίεσε το λάστιχό του που δεν είχε ακόμη θερμοκρασία στην αριστερή πλευρά και ένα highside τον έστειλε εκτός μάχης. Ευτυχώς γλίτωσε τα χειρότερα με ένα μικρό χτύπημα στον καρπό.

Ο Marquez κάλπασε σε μια σπουδαία νίκη, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Bradley Smith, ο οποίος απλώς ποτέ δεν μπήκε για σλικ λάστιχα. Αποφασίζοντας να ρισκάρει, χαροπάλεψε για κάμποσους γύρους με τα λάθος λάστιχα στη βροχή, έμεινε απελπιστικά τελευταίος, αλλά η βροχή του έκανε τη χάρη και τέλειωσε γρήγορα, με αποτέλεσμα στη νέα αλλαγή αυτός να βρεθεί από το πουθενά δεύτερος.

Ο δε τρίτος, Scott Redding, πρέπει να έχει γράψει κάποιου είδους ρεκόρ, τερματίζοντας τρίτος ενώ στον έβδομο γύρο είχε πέσει! Τότε τον έπιασε απροετοίμαστο η βροχή, οπότε μπήκε πρώτος για αλλαγή σε βρόχινα, κινήθηκε εξίσου γρήγορα στη δεύτερη αλλαγή και ξαφνικά είδε το pit board του να λέει πως είναι τέταρτος και δεν το πίστευε. Μπροστά του βρισκόταν ένας άλλος αναπάντεχος, ο Loris Baz, με την Open Yamaha του να υποκύπτει τελικά στην πολύ ικανότερη εργοστασιακή Honda του Redding. Και πάλι ωστόσο, ο Γάλλος rookie θα έχει να λέει πως τερμάτισε τέταρτος, μπροστά από τον… Rossi!

Ο Pedrosa για κακή του τύχη δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τα τρία Ducati των Danilo Petrucci, Andrea Iannone και Andrea Dovizioso, οι οποίοι τερμάτισαν με αυτήν ακριβώς τη σειρά στις θέσεις 6 ως 8. Δέκατος, πίσω από τον Ισπανό της εργοστασιακής Honda, ήρθε ο Aleix Epsargaro σε ένα ακόμη πλασάρισμα στη δεκάδα για τη Suzuki.

Αν είχε βγει για αλλαγή τη σωστή στιγμή, θα ήταν σίγουρα στο βάθρο με πιθανότητες για οποιαδήποτε θέση. Παρόλα αυτά, με το θείο δώρο των θεών της Ιταλίας ο Rossi από την πέμπτη θέση διεύρυνε τη διαφορά του σε 23 βαθμούς από τον Lorenzo. Επόμενος αγώνας στις 27 Σεπτεμβρίου στην Ισπανία και την Aragon, όπου ο Lorenzo ψάχνει εκδίκηση και βαθμολογική ανάταση απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο. Με πέντε αγώνες να απομένουν ως το τέλος, προμηνύεται μάχη μέχρις εσχάτων για τον τίτλο.

Στη βαθμολογία των MotoGP προηγείται ο Valentino Rossi με 247 βαθμούς και ακολουθούν οι Lorenzo 224, Marquez 184, Iannone 159, Smith 135, Dovizioso 128, Pedrosa 109, Petrucci 93, Espargaro P. 81 και Crutchlow 79.

Αποτελέσματα MotoGP Misano

1

Marc MARQUEZ

Repsol Honda Team

48'23.819

2

Bradley SMITH

Monster Yamaha Tech 3

+7.288

3

Scott REDDING

EG 0,0 Marc VDS

+18.793

4

Loris BAZ

Forward Racing

+26.427

5

Valentino ROSSI

Movistar Yamaha MotoGP

+33.196

6

Danilo PETRUCCI

Octo Pramac Racing

+35.087

7

Andrea IANNONE

Ducati Team

+36.527

8

Andrea DOVIZIOSO

Ducati Team

+37.434

9

Dani PEDROSA

Repsol Honda Team

+39.516

10

Aleix ESPARGARO

Team SUZUKI ECSTAR

+39.692


 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ