net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η καρδιά του δικύκλου μας είναι ο κινητήρας του. Κι η καρδιά αυτή θέλει τη σωστή φροντίδα.

Μπιέλες, στρόφαλοι, πιστόνια, εκκεντροφόροι, βαλβίδες, γρανάζια ταχυτήτων, και τόσα ακόμη εξαρτήματα του κινητήρα, απαιτούν όλα σωστή λίπανση.

Βήμα πρώτο. Η λυχνία του λαδιού είναι φίλη μας. Την ελέγχουμε σε κάθε βόλτα. Αν δεν σβήσει μόλις πάρει μπροστά ο κινητήρας, υπάρχει πρόβλημα.

Βήμα δεύτερο. Ελέγχουμε τακτικά τη στάθμη λαδιού από το ματάκι του κινητήρα.

Βήμα τρίτο. Αν δεν υπάρχει ματάκι, τότε ελέγχουμε τακτικά τη στάθμη με τη βοήθεια του δείκτη λαδιού που έχει η τάπα.

Λίπανση: το Α και το Ω για τον κινητήρα

Η καρδιά του δικύκλου είναι ο κινητήρας. Και για να κάνει τις καύσεις που απαιτούμε αυτή η καρδιά, χρειάζεται και τη σωστή φροντίδα. Στην περίπτωση μας, η φροντίδα, λέγεται λίπανση, και είναι ζωτικής σημασίας.

 
Ως γνωστόν, μια μηχανή εσωτερικής καύσης αποτελείται από πολλά μηχανικά μέρη, τα οποία κινούνται, περιστρέφονται, και παλινδρομούν με εξωπραγματικές ταχύτητες. Μπιέλες, στρόφαλοι, πιστόνια, εκκεντροφόροι, βαλβίδες, γρανάζια ταχυτήτων, υγρός συμπλέκτης(!), κ.α.. Κάθε φορά που εμείς ανοίγουμε το γκάζι, οι στροφές του κινητήρα εκτοξεύονται κατά μερικές χιλιάδες, με συνέπεια τη δραματική αύξηση της ταχύτητας κίνησης των μηχανικών μερών, και φυσικά τη μεγαλύτερη καταπόνηση τους. Σε αυτό το σημείο ακριβώς έρχεται το λιπαντικό να «σώσει» την κατάσταση, και να κάνει εφικτή τη σύγχρονη μετακίνηση με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

 

??????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ