net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αναμένουμε με ανυπομονησία τους καρπούς που θα προέλθουν από τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ MV Agusta και Mercedes-AMG.

Από την παλαιότερη συνεργασία της AMG και της Ducati είχαν προκύψει ορισμένες ειδικές εκδόσεις, όπως οι εικονιζόμενες, δίχως όμως πολλές αλλαγές ουσίας.

Το 2012, η Audi αγόρασε το 100% της Ducati, βοηθώντας τους Ιταλούς να αναπτύξουν τόσο τη γκάμα τους, όσο και να βελτιωθούν στο αγωνιστικό μέτωπο.

Η Mercedes-AMG αγοράζει το 25% της MV Agusta

Υπήρχε ως φήμη εδώ και καιρό, αλλά τώρα ανακοινώθηκε επίσημα. Η Merceds-AMG, θυγατρική της Daimler AG, υπέγραψε στρατηγική συμφωνία με την MV Agusta, αγοράζοντας το 25% των μετοχών της ιταλικής εταιρείας.

 
Στη φήμη είχαμε αναφερθεί στο πρόσφατο παρελθόν, εδώ.

Η συνεργασία μεταξύ των 2 εταιρειών, θα περιλαμβάνει τόσο το marketing, όσο και τις πωλήσεις. H επίσημη ανακοίνωση αναρτήθηκε τόσο στην ιστοσελίδα της Mercedes-AMG, όσο και στη σελίδα της MV Agusta.

Η τιμή της αγοράς του 25% της MV Agusta δεν ανακοινώθηκε, ενώ η Mercedes AMG θα τοποθετήσει ένα δικό της μέλος στο δικοικητικό συμβούλιο της MV Agusta. Η συνεργασία απομένει να επικυρωθεί από τις αρμόδιες αρχές, στα τέλη του Νοεμβρίου του 2014.

Ο Tobias Moers, Γενικός Διευθυντής της Merceds-AMG GmbH δήλωσε: "Στην MV Agusta βρήκαμε τον τέλειο δίτροχο συνεργάτη για τη Mercedes-AMG. Ο κατασκευαστής αυτός με τη μακρά ιστορία, και η Mercedes-AMG συνδέονται όχι μόνο μέσα από μια μακρόχρονη και επιτυχημένη αγωνιστική ιστορία, αλλά και από τις ίδιες αρχές και στόχους για το μέλλον -μεταφέροντας την εμπειρία της απόλυτης τελειότητας, της βέλτιστης απόδοσης και της μηχανολογικής τεχνολογίας στο δρόμο. Η συνεργασία μεταξύ των 2 εταιρειών υπογραμμίζει επίσης τη σπουδαιότητα της Merceds-AMG ως φίρμα των sport αυτοκινήτων και των υψηλών επιδόσεων των αυτοκινήτων της Mercedes-Benz. Η συνεργασία μας αυτή μας ανοίγει την πόρτα σε ένα ευρύτερο κοινό, από οπαδούς των υψηλών επιδόσεων."

Από τη μεριά του, ο Giovanni Castiglioni, πρόεδρος και CEO της MV Agusta Motor S.p.A. σχολίασε: "Η MV Agusta και η Mercedes-AMG ως εταιρείες ταιριάζουν απόλυτα. Δυο φίρμες που συμπληρώνει η μία την άλλη, εκπροσωπώντας το design, τις υψηλές επιδόσεις και την υπεροχή. Η Mercedes-AMG θα βοηθήσει την MV Agusta να επεκταθεί ακόμα περισσότερο σε παγκόσμιο επίπεδο, και να επιταχύνει την ανάπτυξη της. Η μοναδικότητα της MV Agusta θα ενισχύσει τον ηγετικό ρόλο της Mercedes-AMG στο τμήμα των υψηλών επιδόσεων."

Η Mercedes-AMG GmbH είναι θυγατρική της Daimler AG, αποτελώντας τη φίρμα των υψηλών επιδόσεων της Mercedes-Benz. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1967 από τους Hans Wernert Aufrecht και Erhard Melcher, και έχτισε τη φήμη της στη βάση μεγάλων επιτυχιών στους αγώνες αυτοκινήτων, και σε μια μοναδική γκάμα προιόντων. Σήμερα, η εταιρεία που βασίζεται στο Afflternach της Γερμανίας, έχει 1.200 υπαλλήλους, από τους οποίους οι 700 ασχολούνται ενεργά στον τομέα της εξελικτικής μηχανολογίας. 

Η MV Agusta Motor S.p.A., που έχει την έδρα της στο Βαρέζε της Ιταλίας, ιδρύθηκε το 1945 από τον Domenico Agusta. H εταιρεία έγινε παγκοσμίως γνωστή για την προηγμένη τεχνολογία και για τις υψηλές επιδόσεις των μοτοσικλετών της, που τη βοήθησαν να γίνει μια από τις πιο επιτυχημένες φίρμες του κόσμου όσον αφορά στους αγώνες μοτοσικλέτας. Στην εταιρεία δουλεύουν 260 υπάλληλοι στην έδρα της, δίπλα στη λίμνη του Βαρέζε, από τους οποίους οι 90 ασχολούνται με την έρευνα και την εξέλιξη. 

Βλέπουμε έτσι να δημιουργείται μία ακόμη στρατηγική συνεργασία μεταξύ ενός κατασκευαστή αυτοκινήτων και ενός μοτοσικλέτας, μετά από την αγορά της Ducati από την Audi. Θυμίζουμε πως η Audi αγόρασε το 100% της ιταλικής εταιρείας το 2012, ενώ μετά την αγορά αυτή, έσπασαν οι δεσμοί που υπήρχαν μεταξύ Ducati και Mercedes AMG. 

Τότε μάλιστα οι υπεύθυνοι της AMG είχαν πει: «Η εξαγορά της εταιρίας από έναν ανταγωνιστή κατασκευαστή αυτοκινήτων οδήγησε στη λογική λήξη οποιαδήποτε μελλοντικής συνεργασίας. Η εξαγορά της Ducati δεν βρέθηκε ποτέ μέσα στους στόχους μας -αποκλειστικός στόχος μας είναι η δημιουργία premium αυτοκινήτων επιδόσεων και προς αυτή την κατεύθυνση συγκεντρώνουμε όλες μας τις δυνάμεις». Μάλλον δεν συμμερίζονται αυτή την άποψη πλέον. 

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ