net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αν οι πληροφορίες αληθεύουν, τότε έρχονται μεγάλες αλλαγές για την Honda!

Έρχεται big-bang μοτέρ!

Πληροφορίες που ακολούθησαν τα τελευταία ιδιωτικά δοκιμαστικά της Ιαπωνικής εταιρείας επιμένουν ότι η Honda δοκιμάζει έναν τελείως διαφορετικής φιλοσοφίας κινητήρα!

 
Την στιγμή που οι περισσότερες ομάδες των Moto GP απολαμβάνουν μια σημαντική περίοδο ξεκούρασης, καθώς θα ακολουθήσουν 3 αγώνες σε 3 εβδομάδες, η Repsol Honda πραγματοποίησε ιδιωτικές δοκιμές στην πίστα του Aragon.
Παρά το γεγονός ότι οι δοκιμές ήταν «στεγανές» γενικότερα, κάποιες πληροφορίες διέρρευσαν και προκάλεσαν αίσθηση! Συγκεκριμένα, οι Marc Marquez και Dani Pedrosa φέρεται να δοκιμάζουν την ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα του 2017, η οποία θα φέρει ολοκαίνουριο κινητήρα, τύπου big-bang!

Για όσους δεν γνωρίζουν, ένας τετρακύλινδρος κινητήρας big-bang πυροδοτεί πάνω από έναν κυλίνδρους ταυτόχρονα -ή καλύτερα, σε επικάλυψη-κατά την διάρκεια της λειτουργίας του, με αποτέλεσμα να αποδίδει πιο έντονη, αλλά πιο ομαλά κατανεμημένη ροπή, σε σχέση με τη συμβατική σχεδίαση –οι κύλινδροι παράγουν ισχύ ένας ένας-η οποία χαρακτηρίζεται από συνεχόμενο, τραχύ ξέσπασμα ισχύος. Η Honda χρησιμοποιεί προς το παρόν συμβατική διάταξη, ενώ την big-bang φιλοσοφία ακολουθούν εταιρείες όπως η Ducati και η Yamaha.

Οι πληροφορίες έρχονται από ρεπόρτερ οι οποίοι μιλούν για έναν «τελείως διαφορετικό ήχο» που ερχόταν από τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της Honda, o οποίος δεν είχε καμία σχέση με τον ήχο των τωρινών μηχανημάτων.

Η Honda, όπως είναι γνωστό, έχει αντιμετωπίσει προβλήματα με τους κινητήρες της φέτος, καθώς δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα ισχύος και απόδοσης, ενώ και οι οδηγοί της εταιρείας έχουν παραπονεθεί για τον τρόπο απόδοσης του συμβατικού μοτέρ…
 

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ